Bosna i Hercegovina     | 17.10.2019. 16:18 |

Ambasador Francuske u BiH Guillaume Rousson posjetio Fenu (VIDEO)

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 17. oktobra (FENA) - Ambasador Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Guillaume Rousson posjetio je danas Federalnu novinsku agenciju (FENA), gdje je sa direktorom Elmirom Huremovićem razgovarao o radu Fene te mogućnostima za unapređenje dosadašnje, kako je ocijenjeno, veoma dobre saradnje.

Ambasador Rousson je tokom razgovora kazao da kvalitetna saradnja postoji dugi niz godina.

- Ja svoj dan počinjem tako što čitam vijesti Fene, jer u njima zaista pronalazim suštinske informacije i to je ono što je bitno diplomatima u ovoj zemlji - kazao je ambasador Rousson.           

Zahvalio je direktoru Huremoviću i zbog toga što Fena profesionalno prati aktivnosti Ambasade Francuske u BiH.

- Stvarno ste pravi partner i mi to cijenimo. Ovo je prilika da vam se zahvalimo. Fena jeste zaista naš najvjerniji sagovornik svih ovih godina. Imamo izuzetno profesionalne odnose - ocijenio je francuski ambasador. 

Po njegovim riječima, važno je imati kontakt s onima koji obrađuju informacije na njihovom izvoru što i jesu novinske agencije.

- I zato sam danas ovdje i zato imam susret s direktom i uposlenicima Fene – naveo je francuski ambasador.

Najavio je i suradnju na konkretnim projektima od obostranog interesa.

- Za sada razmjenjujemo ideje, ali mislim da bi bilo dobro da možemo unaprijediti našu saradnju. Predstavnici Ambasade i Agencije srest će se u narednim danima i pokušati vidjeti kako će se ta saradnja razvijati – zaključio je ambasador Rousson.

Direktor Federalne novinske agencije (FENA) Elmir Huremović je naveo da Fena ima dugogodišnju saradnju s francuskom ambasadom, te da je ovo samo još jedan doprinos produbljavanju te saradnje.

- Smatram, a potvrdilo se to i u razgovoru s ambasadorom, da postoji mnogo konkretnih projekata na kojima možemo zajednički raditi – naveo je Huremović.

Istaknuo je da je Fena, kao javni medijski servis, itekako svjesna svoje uloge u objektivnom informiranju javnosti u BiH i svijetu, ali i povezivanju naše zemlje s drugim prijateljskim zemljama, a Francuska je sigurno jedna od njih.

- Zahvalni smo ambasadoru na posjeti i tome što prepoznaje Fenu kao nezaobilazan faktor na medijskoj sceni BiH, ali i u bh. društvu generalno – kazao je Huremović.        

On je tokom sastanka s ambasadorom Roussonom naveo da je, na osnovi svih relevantnih pokazatelja, Fena ubjedljivo najcitiraniji izvor vijesti u medijima u BiH.

Istaknuo je da je posebno važno učešće Fene na međunarodnoj sceni u smislu saradnje s novinskim agencijama drugih zemalja.

Između ostalog, informirao je ambasadora Roussona da je Fena članica Evropske alijanse novinskih agencija (EANA), koja okuplja vodeće novinske agencije iz većine evropskih država.

Ambasador Rousson je u pratnji direktora Huremovića obišao i redakciju Fene, gdje ga je glavni urednik Dejan Jazvić informirao o svakodnevnom procesu rada.

Pogledajte http://fena.ba/video/3525

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/191UGwnuGeEhAzjQ2f5imBWC1DrklA2Aw?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Bećirović u povratničkom naselju Miljeno kod Čajniča

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta