Sport     | 15.10.2019. 21:47 |

Grčka - BiH 1:1 (poluvrijeme)

FENA Haris Dedović

ATINA, 15. oktobra (FENA) - Prvo poluvrijeme utakmice osmog kola kvalifikacija za Evropsko nogometno prvenstvo 2020. između selekcija Grčke i Bosne i Hercegovine u Atini završeno je rezultatom 1:1.

Grci su poveli u 30. minuti golom Evangelosa Pavlidisa, a izjednačio je Amer Gojak u 35. minuti.

Prvih 45 minuta susret proteklo je u obostrano otvorenoj igri, uz terensku inicijativu domaćih nogoemtaša, koji su imali veći broj povoljnih prilika.

Ipak, prvi su zaprijetili izabranici selektora Roberta Prosinečkog preko Cimirota čiji udarac sa gol linije izbacuje jedan grčki igrač.

Grci su uzvratili s nekoliko opasnih napada, ali napadači domaće selekcije propustili su priliku da realiziraju smušenost u odbrani bh. tima. Ipak, u 30. minuti još jednom su izigrali bh. odbranu, lopta je došla do usamljenog Pavlidisa koji pogađa za vodstvo grčke selekcije.

Nekoliko minuta kasnije Grci su mogli i do drugog gola ali je Bakakis šutirao direktno u dobro postavljenog Šehića. U 35. minuti BiH je došla do izjednačenja. Kolašinac je ubacio s lijeve stranke u peterac domaće selekcije gdje se dobro snašao Gojak i poslao loptu u gol.

Do kraja poluvremena Grci su imali još jednu šansu preko Stafylidisa, ali je njegov šut izblokirao Kovačević i loptu poslao u korner.

Reprezentacija BiH u ovom meču igra u sastavu: Šehić, Bičakčić, Kovačević, Kvržić, Kolašinac, Sarić, Cimirot, Pjanić, Hajrović, Gojak, Hodžić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo