Bosna i Hercegovina     | 09.10.2019. 14:33 |

Zastupnica Zuko: Novčano i stručno pomoći Zavodu Pazarić

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 9. oktobra (FENA) - Zastupnica u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta Kenela Zuko (Stranka demokratske akcije) podnijela je inicijativu za novčanu, stručnu i kadrovsku podršku Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću.

Prema ovoj inicijativi, u budžetu Federacije BiH za iduću godinu treba planirati 300.000 KM za sanaciju objekata Zavoda, kao i novac za upošljavanje dva psihologa i dva pedagoga u skladu s Pravilnikom o standardima za rad i pružanje usluga u ustanovama socijalne zaštite u FBiH.

Zastupnica Zuko očekuje pozitivan ishod ove njene inicijative, a u obrazloženju se poziva na obavljeni uvid u stanje Zavoda Pazarić, kada je zaključeno da neke objekte treba sanirati u cilju kvalitetnijeg boravka štićenika.

Zbog njihovih poteškoća u razvoju, neophodno je također brojčano pojačati stručni kadar koji radi sa štićenicima, obrazložila je ova zastupnica.

Zavod Pazarić zbrinjava 334 štićenika, navela je također u obrazloženju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Poljska planira da od EU zatraži uvođenja sankcija na poljoprivredne proizvode iz Rusije i Bjelorusije

Zuko: Omogućiti korisnicima pravo da izabare kliniku u kojoj će raditi biomedicinski potpomognutu oplodnju

Okerić pokrenuo inicijativu sanacije i rekonstrukcije Kasarne ''Mustafa Hajrulahović-Talijan' i uspostavljanja muzeja ARBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo