Ekonomija     | 09.10.2019. 14:22 |

Delegacija Vlade FBiH prezentira u Londonu blokove za istraživanje nafte i plina

FENA Vernera Jakupović

LONDON/SARAJEVO, 9. oktobra (FENA) – Delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koju predvode federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić i ministar trgovine Zlatan Vujanović boravi u Londonu gdje je u toku prezentacija potencijalnim investitorima blokova za istraživanje nafte i plina u FBiH a na osnovu poziva za izdavanje koncesije, koji će biti raspisan do kraja ovog mjeseca.

Prezentaciji prisustvuje i ambasador Bosne i Hercegovine u Velikoj Britaniji Vanja Filipović, izjavio je za Fenu ministar Džindić.

- Nadam se da će ova prezentacija rezultirati pronalaskom koncesionara koji bi ovaj decenijski projekat doveli u završnu fazu. Raduje me da prezentaciji prisustvuju i predstavnici svjetskih vodećih kompanija iz naftnog sektora - izjavio je Džindić.

U prezentaciji četiri bloka, za koja se pretpostavlja da su u njima naftna nalazišta, učestvuju i predstavnici britanske kompanije IHS koju je Vlada FBiH izabrala kao internacionalnog konsultanta. Riječ je o čelnicima te firme Džimu Tomasu, Benu Morelu i Timu Hemstedu.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Degustacijom Zlatne džezve u Michigan-u na najvećem food sajmu proslavljen Vispakov 50. rođendan

Ambasador Veladžić posjetio pokrajinu Qazvin, razgovarano o privrednoj saradnji

Kovačević: Javni poziv za zaključenje vansudskih nagodbi otvoren do 19. oktobra

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo