Bosna i Hercegovina     | 07.10.2019. 18:42 |

Konaković i Field razgovarali o realizaciji projekata i novim zakonima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. oktobra (FENA) - Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković razgovarao je danas sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva u BiH Matthewom Fieldom o radu Vlade i Skupštine Kantona te realizaciji brojnih projekata kojima Ambasada UK u BiH daje posebnu podršku i finansijsku potporu.

Ističući da je ambasador Field posebno prepoznalo ciljeve i mjere trenutne izvršne i zakonodavne vlasti u KS, Konaković je goste detaljnije informirao o aktuelnim infrastrukturnim projektima te novim zakonskim okvirima koji su omogućili transparentniji rad cijelog javnog sektora i sužavanje prostora za malverzacije i korupciju, saopćeno je iz Pres službe Kantona Sarajevo.

- Osjećamo da imamo podršku građana, da oni prepoznaju i podržavaju promjene. Kanton Sarajevo stvara novi model političkog djelovanja za koji već dobijamo podršku i iz drugih dijelova BiH. To nas posebno ohrabruje, jer svjedočimo koliko ljudi zaista žele promjene - poručio je Konaković.

Britanska ambasada je od samog početka pružala podršku projektima Vlade i Skupštine KS i osigurala značajnu kadrovsku i finansijsku podršku. Među njima su posebno važni projekti vodosnabdijevanja, saobraćajne infrastrukture, javnog prevoza, smanjenja zagađenja i zaštite okoliša, kao i brojne druge kreativne ideje i akcije koji olakšavaju i unapređuju život stanovnika Sarajeva.

Kako su gosti naglasili, ta podrška će biti nastavljena i intenzivirana posebno u najavljenim procesima reorganizacije javnih komunalnih sistema uz optimalno upravljanje ljudskim resursima čemu će se posvetiti posebna pažnja, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Hurtić u posjeti Turskoj: Građani BiH daju veliki doprinos turskoj privredi

Konaković na Energetskom samitu: Nadam se hrabrim i brzim rješenjima (VIDEO)

Konaković na Energetskom samitu: Nadam se hrabrim i brzim rješenjima

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta