Kultura     | 07.10.2019. 16:12 |

NUBBiH na 5. internacionalnom sajmu knjiga u Podgorici

FENA Saopćenje

PODGORICA, 7. oktobra (FENA) - Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine je od 1. do 5. oktobra predstavila izdavačku produkciju na podgoričkom 5. internacionalnom sajmu knjiga u organizaciji Ministarstva prosvjete i Ministarstva kulture Crne Gore, pod pokroviteljstvom Glavnog grada Podgorice.

Sajam je posjetilo više hiljada osoba, među kojima je najbrojnija bila najmlađa čitateljska publika - učenici osnovnih i srednjih škola.

- Sajam je posvećen knjizi, promociji književnog stvaralaštva, kulturnoj razmjeni društvenih i aktuelnih tema iz oblasti književnosti. Ovogodišnje izdanje 5. internacionalnog sajma knjiga će i ove godine, ugostiti najznačajnije crnogorske, regionalne i inostrane pisce i izdavače - kazala je sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice Ana Medigović.

Umjetnički direktor ISK, Vladimir Vojinović je s ponosom kazao da je program ove manifestacije obogaćen gostovanjem izdavača i autora iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Poljske, Španije, SAD itd.

Za gostoprimstvo i izvrsnu organizaciju Sajma, direktor NUBBiH-a Ismet Ovčina je uručio Posebne zahvalnice organizatorima: ministru kulture Aleksandru Bogdanoviću, sekretarki Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice Ani Medigović i umjetničkom direktoru ISK Vladimiru Vojinoviću.

Prigodom uručenja zahvalnica, Ovčina je istakao tradicionalno dobru kulturnu saradnju između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, te da NUBBiH svojim nastupom na 5. ISK u Podgorici, potvrđuje predanost misiji kulture, obrazovanja i nauke, odnosno vrijednostima koje brišu granice i grade mostove, saopćeno je iz NUBBiH-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

NUBBiH promovisala 28. broj časopisa 'Bosniaca' na Sajmu knjiga

Predstavnici NUBBiH i Goethe-Instituta Sarajevo razgovarali o nastavku saradnje

Turistička zajednica HNŽ na sajmu turizma u Beču

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta