Kultura     | 06.10.2019. 09:33 |

Danas počinju 100. 'Šantićeve večeri poezije'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 6. listopada (FENA) - U organizaciji Gradskog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" i Srpskog pjevačkog i kulturno-umjetničkog društva "Gusle" danas će u Mostaru biti otvorene 100. "Šantićeve večeri poezije".

Program počinje polaganjem cvijeća na spomenik Aleksi Šantiću u Šantićevom parku u 16.30 sati, nakon čega slijedi spomen na grobu Alekse Šantića u 17 sati te svečana akademija povodom 100. Šantićevih večeri poezije i svečano otvaranje u 18 sati u Sabornoj crkvi Svete Trojice u Mostaru.

Na svečanosti otvaranja predviđeno je obraćanje organizatora, dužnosnika Grada Mostara, Hercegovačko-neretvanske županije, Republike Srbije, te srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji će i otvoriti manifestaciju.

U umjetničkom dijelu programa nastupit će Gudački kvartet Simfonijskog orkestra Mostar, Srpsko pjevačko društvo Sloga iz Sarajeva, Muzički ansambl Mostarske kiše i glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Bojan Kolopić, dok će besjedu o Aleksi Šantiću i Šantićevim večerima poezije održati akademik Jovan Delić, priopćili su organizatori. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Obilježavanja Svjetskoga dana voda u Federaciji BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo