FENA biznis     | 04.10.2019. 15:31 |

Kompanija EZ i Ella šampon podržale projekat 'Moja kosa, tvoja kosa'

FENA Saopćenje

Tokom septembra koji se smatra mjesecom podizanja svijesti o raku kod djece, a simbolizira se zlatnom vrpcom, realizirano je niz aktivnosti putem kojih su prikupljana sredstva, donacije, ali i podizala svijest o oboljeloj djeci. Početkom septembra završila je i kampanja koju su zajedničkim snagama realizirali kompanija EZ Group iz Busovače i Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“. Kampanja je počela 1. maja/svibnja ove godine i okončana je početkom septembra/rujna, a podrazumijevala je da svi kupci sa područja BiH, koji kupe bilo koju vrstu i veličinu pakovanja  Ella šampona, dio sredstava doniraju Udruženju. Predstavnici kompanije EZ posjetili su Udruženje te uručili ček u iznosu od 5.000,00 KM . 

„Veoma smo zahvalni EZ Group što su odlučili podržati projekat Moja kosa tvoja kosa, jer perike zaista mnogo znače našim mališanima. Vjerujemo da će se ova saradnja nastaviti, a sve u cilju podrške djeci oboljeloj od raka. Gubitak kose je veoma traumatičan i stresan te perike pomažu da djeca lakše prebrode taj težak period tokom liječenja. Perika im pomaže da povrate svoje samopouzdanje, da lakše prođu kroz period navikavanja i povratka u matičnu sredinu“, izjavio je Fikret Kubat, direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“. 

Kompanija EZ tokom prethodna četiri mjeseca koliko je trajala kampanja specijalnim promocijama i komunikacijom sa kupcima na prodajnim mjestima uspješno je realizirala ovu društveno odgovornu kampanju. Ono što je najbitnije jeste da će ovim novcem biti potpomognut projekat Udruženja  „Moja kosa tvoja kosa“ tj. konkretno izrada novih perika, koje će biti namijenjene malenim herojima, koji su pretrpjeli privremeni ili trajni gubitak kose. 

„Kompanija EZ Group kroz svojih 30 godina djelovanja na tržištu BiH, regije i svijeta, realizirala je veliki broj društveno odgovornih aktivnosti koje su podrazumijevale pomoć lokalnim sredinama, školama, pojedincima, udruženjima, klubovima, ali ova kampanja je bila nekako najemotivnija i s velikim oduševljenjem smo je i realizirali. Ono što zaista mogu reći jeste da ćemo sigurno nastaviti saradnju sa Udruženjem 'Srce za djecu oboljelu od raka' i podržavati projekat 'Moja kosa, tvoja kosa', jer maleni heroji nas trebaju. Ovim putem bih pozvao i druge kompanije i javne ličnosti, da zajedničkim snagama usrećimo ovu dječicu“, izjavio je Mahir Mujić, generalni direktor EZ Group. 

Kompanija EZ Group ovaj projekat ne bi mogla realizirati bez podrška partnera koji su uzeli učešće u ovoj kampanji, a to su Bingo, Konzum, Best, Kort marketi, Amko komerc, Penny marketi, Ekor, Tropic, te drogerije CM i DM. 

Kontakt za medije:

Lejla Šuman, Product&Marketing Manager EZ Group doo – lejla.suman@tisal.ba

Nermina Ćuzović, koordinator projekta „Moja kosa, tvoja kosa“ - nermina.cuzovic@srcezadjecu.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo