Stranačke aktivnosti     | 04.10.2019. 11:05 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Neira Dizdarević: Hitno ispitati prisustvo teških metala u Smiljevićima

Neira Dizdarević, šefica Kluba zastupnika NS u Skupštini Kantona Sarajevo, na posljednjoj sjednici Skupštine podnijela je dvije inicijative koje se odnose na sarajevsku deponiju Smiljevići.

Ona traži analizu zemljišta u i oko deponije Smiljevići na prisustvo teških metala: „naročito prisustvo dioksina i furana što nikada, prema informacijama kojima raspolažem, nije mjereno, a lokalno stanovništvo se u području deponije Smiljevići intenzivno bavi uzgojem voća i povrća, te hranjenjem domaćih životinja plodovima s tog tla“, kaže Dizdarević.

Podnijela je i inicijativu  Ministarstvu komunalne privrede i infrastrukture i KJKP RAD da zbog konstantnog nelegalnog odlaganja građevinskog otpada u kontejnere u blizini RCUO Smiljevići obezbijede stalno prisustvo komunalnih redara ili uposlenika KJKP RAD kod pomenutih lokacija kontejnera, kako bi se takvo odlaganje spriječilo.

Koliko su problemi na Smiljevićima veliki, svjedoči i činjenica da će Skupština Kantona održati hitnu sjednicu o toj temi u utorak.

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Edin Forto: BiH će nadživjeti sve koji je negiraju

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana