Bosna i Hercegovina     | 03.10.2019. 15:01 |

Policija obavještena od napadu Čizmovića na advokaticu Filipović

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 3. oktobra (FENA) - Direktorica Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS-a Bosiljka Predragović podnijela je prijavu Advokatskoj komori o incidentu između dvoje banjalučkih advokata koji su bili strane u upravnom postupku te uprave.

U pitanju je slučaj od 1. oktobra, kada je počasni predsjednik Advokatske komore RS Jovan S. Čizmović fizički napao advokaticu Melihu Filipović (85).

Iz Geodetske uprave RS-a u saopćenju navode da je šef Područne jedinice Banja Luka obavijestio nadležnu organizacionu jedinicu Ministarstva unutrašnjih poslova RS o tom incidentu te dostavio i kopiju zapisnika u kojem je opisan incident i nastavak rasprave, koja je okončana istog dana.

- Tokom rasprave došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba između advokata, učesnika postupka. Službeno lice je naložilo prekid postupka, međutim stranke u postupku su zatražile nastavak, što su i potvrdile učešćem u nastavku postupka u službenim prostorijama Uprave - dodaje se iz Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Kuća ljudskih prava u Banjoj Luci: Usvojene izmjene još jedan korak ka autokratiji i diktaturi

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom