Bosna i Hercegovina     | 03.10.2019. 15:53 |

SVOONK BiH - Ulaganje u obrazovanje, ulaganje je u budućnost

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. oktobra (FENA) - Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja odgoja, nauke i kulture BiH (SVOONK BiH) smatra da je biti nastavnik odgovoran ali plemenit i lijep posao te se nadaju većem ulaganju u obrazovanje.

- To je ulaganje u budućnost. Mi to najbolje znamo i osjećamo, u to gledamo kao u istinsku vrijednost ove države koju moramo sačuvati - navode iz SVOONK-a BiH.

U povodu Svjetskog dana nastavnika (5. oktobar) zahvalili su učiteljima, nastavnicima i profesorima kao i svim radnicima u obrazovanju 'koji s ljubavlju rade svoj posao i ustrajni su da, bez obzira na sve teškoće, pružaju podršku svojim učenicima'

Moto ovogodišnjeg 5. oktobra je 'Mladi nastavnici: Budućnost profesije', poziv da se pomogne mladim nastavnicima, onima koji tek počinju, da izgrade sebe na putu izgrađivanja drugih mladih ljudi, na putu na kojem bi im oni trebali biti, prije svega, moralni uzori.    

- Svjetski dan nastavnika je prilika da se čuje naš glas koji podsjeća, ali i upozorava na obavezu da se toj profesiji dodijeli mjesto u društvu koje joj pripada. Cilj je i da se nastavnicima da važnost koju oni zaslužuju i da se ukaže na važnost obrazovanja čiji su oni nosioci - poručuje SVOONK BiH.  

      

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Svečano obilježen Svjetski dan nastavnika - Prosvjetni radnici zaslužuju veću pažnju (VIDEO)

SSVOONK BiH: Samo jedinstveni bićemo dovoljno jaki da ostvarimo ciljeve

Ministrica Dilberović čestitala Svjetski dan nastavnika

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana