Stranačke aktivnosti     | 03.10.2019. 10:02 |

Saopćenje za javnost SDP BiH Banja Luka

FENA Saopćenje

Saopštenje za javnost povodom napada na advokaticu Melihu Filipović

Samo nekoliko dana naokon napada banjalučkog advokata na svoju suprugu,  utorak se u Banja Luci dogodio incident gdje je fizički napadnuta poznata banjalučka advokatica Meliha Filipović. Gospođa Meliha je u penziji  i starije je životne dobi te je taj napad mogao završiti i fatalnije! 

Ono što je još frapantnija je činjenica da ju je fizički napao kolega i to počasni predsjednik advokatske  komore Republike Srpske Jovan Čizmović. 

Da li će ovo postati praksa u gradu na Vrbasu? 

Praksa u kojoj nemamo pravo na mišljenje, rad i gdje će žene  biti brutalno napadane, psihički i fizički, pa čak i od kolega, i to onih koji bi morali biti uzor kako po pitanju provođenja pravde i zakona tako i po pitanju ugleda u poslu koji obavljaju. 

Da li će i ovaj napad na još jednu ženu na radnom zadatku proći neopaženo i neprimjećeno od strane medija, građana, pa i same advokatske komore? 

To da živimo u zemlji u kojoj postoje povlašteniji i u kojoj zakon nije isti za sve znamo, ali nismo znali da oni koji poznaju zakon i koji bi morali ga poštuju više od bilo kojeg drugog građanina zanemaruju advokatski kodeks to sad saznajemo! 

Da li će i ovaj napad na ženu koja je samo obavljala svoj posao proći neopaženo i bez osude javnosti zavisi  i od nas samih! 

Jovan Čizmović je moćnik ovog grada koji smatra da će i ovaj sramni čin proći nekažnjeno. 

Tražim hitnu reakciju advokatskih komora Republike Srpske i Federacije BiH, tražim hitnu reakciju međunarodne zajednice, tražim oduzimanje, bez odlaganja, advokatske licence Jovanu Čizmoviću. 

Ovaj sramotni čin gde je brutalno fizički napao svoju koleginicu, i sa 85 godina najstarijeg advokavata u BiH, ženu koja je sinonim časti i advokatske i ljudkse u Banja Luci nesme proći nekažnjeno. Pozivam sve advokate u BiH da stanu u odbranu časti svoje profesije ali i ove sjajne žene , koja je u poznim godinama u svom gradu doživela ovakav napad. 

Takođe pitam sve političke partije u Banja Luci zašto ćute o ovome, i zahtevam od njih da javno osude ovaj brutalni i ne civilizacijski čin.  

Potpredsednik SDP BiH 

Vojin Mijatović

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta