Bosna i Hercegovina     | 03.10.2019. 07:10 |

Zvizdić sazvao sjednicu Kolegija Predstavničkog doma PSBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. oktobra (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sazvao je za danas 9. sjednicu Kolegija Predstavničkog doma PSBiH.

Zvizdić je nakon sjednice Kolegija u proširenom sastavu, koja je održana 30. septembra, izjavio novinarima da je prijedlog da se inicira sjednica kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda s članovima Predsjedništva BiH, „na kojoj bi razgovarali o svim bitnijim političkim i drugim temama i problemima s kojima se u ovome trenutku susreće BiH“.

Upitan kada očekuje sastanak članova kolegija oba doma s članovima Državnog predsjedništva, Zvizdić je odgovorio da će na Kolegiju Predstavničkog doma, u četvrtak, uputiti tu inicijativu.

- Dom naroda je taj koji zakazuje, po njihovom redoslijedu, sljedeću sjednicu kolegija oba doma PSBiH i tada ćemo uputiti poziv da zajedno sjednemo s članovima Predsjedništva BiH. Nadam se dobrim, pozitivnim rezultatima i zaključcima - rekao je tada predsjedavajući Predstavničkog doma državnog parlamenta.

Prema predloženom dnevnom redu, Kolegij Predstavničkog doma bi danas, između ostalog, trebao razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sistemu državne pomoći u BiH; Informaciju o stanju u Izvozno-kreditnoj agenciji BiH– IGA; poslanička pitanja Damira Arnauta, te Urgenciju za dostavu prijedloga članova stalnih komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Bećirović u Briselu razgovarao s predstavnicima udruženja bh. dijaspore

Zvizdić učestvuje u radu 148. skupštine Interparlamentarne unije

Zvizdić sa Chungongom: Sukobi i ratovi nisu rješenje, potreban dijalog među civilizacijama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo