FENA biznis     | 02.10.2019. 12:23 |

Vrijedna donacija Općoj bolnici 'Prim.dr. Abdulah Nakaš'

FENA Saopćenje

 

U okviru projekta „Podržimo život beba rođenih prije 37. sedmice“

 

Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ Coca-Cola uručila vrijednu donaciju za brigu prijevremeno rođenih beba

U okviru projekta „Podržimo život beba rođenih prije 37. sedmice“, odsjeku za neonatologiju pri novootvorenom Odjeljenju za pedijatriju Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ uručen je inkubator namijenjen za njegu prijevremeno rođenih beba u vrijednosti višoj od 33.800 KM. 

Jedan od najvažnijih strateških ciljeva na kojima Coca-Cola zasniva svoj pristup održivom poslovanju je doprinos lokalnim zajednicama u kojima kontinuirano pronalazi i pruža rješenja za važna socio-ekonomska pitanja. 

„Izuzetno smo sretni zbog činjenice što je kompanija Coca-Cola pokrenula ovaj značajan projekt i posebno smo zahvalni što je naša bolnica bila dio ovako lijepe priče u našem društvu. Ponosni smo, jer od danas stanovnicima Kantona Sarajevo možemo pružiti novoopremljeni moderni odjel Pedijatrije, koji će svim budućim majkama i djeci obezbijediti najsavremenije uslove za njegu i uspješno liječenje", izjavio je prim. dr. Zlatko Kravić, direktor Opće bolnice „prim. dr. Abdulah Nakaš“ 

Posljednjih deset godina, u Kantonu Sarajevo na godišnjem nivou rodi se prosječno između 4200 i 4500 novorođenčadi od čega su u prosjeku od ukupnog broja, više od 10% rođenih upravo prijevremeno rođene bebe. 

„Od presudne je važnosti da svako dijete, nedonošče ili ono sa malom porođajnom težinom, smjestimo u siguran prostor inkubatora jer se time osiguravaju adekvatni uslovi za vitalne funkcije, vlažnost zraka, koncentraciju kisika i sve ostalo kako bi se prilagodilo i preživjelo u okruženju surovijem od nježnog, sigurnog prostora majčine utrobe. U životu smo povezani, tako je prirodna izvorska voda Olimpija izvor života, a za našu nedonoščad je to danas donirani inkubator. Hvala kompaniji Coca-Cola na ovoj vrijednoj donaciji koja će omogućiti stvaranje najbezbjednijih uslova za njegu prijevremeno rođenih beba", izjavila je dr. Jasmina Šlaku, šef odjeljenja za pedijatriju i odsjeka za neonatologiju. 

Cilj projekta „Podržimo život beba rođenih prije 37. sedmice“,  je podići svijest javnosti o važnosti stvaranja najbezbjednijih uslova za njegu prijevremeno rođenih beba i nabavka neophodnih aparata i opreme za liječenje koji su do sada donirani regionalnim centrima u Tuzli, Banjaluci, Mostaru i Sarajevu. 

„Ove godine, kada Coca-Cola obilježava petu deceniju poslovanja i distribucije svojih proizvoda na tržištu Bosne i Hercegovine, sretni smo i zbog činjenice da je zahvaljujući velikim trudom i naporima kolektiva Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ uspješno otvoreno Odjeljenje za pedijatriju. Ova godina je velika godina za lokalnu zajednicu i izuzetno smo ponosni na činjenicu da smo ovim projektom prvenstveno pomogli onima koji započinju svoje prve korake života i razvoja. Današnjom donacijom, također pružamo podršku i razvoju kapaciteta Opće bolnice kao i njenim stručnim medicinskim kadrovima, koji svakodnevno ulažu velike napore i brinu o prijevremeno rođenim bebama“, izjavio je Mirza Selimhodžić, direktor prodaje Coca-Cole HBC B-H Sarajevo. 

Projekt sadrži i edukativni karakter koji za cilj ima podizanje svijesti javnosti o važnosti stvaranja najsigurnijih uslova za njegu prijevremeno rođenih beba, a realizira se uz podršku prijatelja: UMBD – Institut za majku i dijete, Mrvice – Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj, JU Apoteke Sarajevo, Bingo tržni centar, Mercator BH, Konzum BiH, Tropic centar Banja Luka, Ženske priče s Amrom Džeko. 

O Coca‑Coli HBC B-H Sarajevo

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo jedna je od najvećih kompanija u industriji bezalkoholnih pića u Bosni i Hercegovini, a ujedno je i ovlaštena punionica kompanije The Coca-Cola Company. Coca-Cola HBC B-H Sarajevo jedina je kompanija  u državi koja proizvodi i distribuira Coca-Coline proizvode, među kojima je i Coca-Cola, koja se u Bosni i Hercegovini počela distribuirati 1969. godine. Sjedište je kompanije u Sarajevu, gdje je smještena i punionica, a proizvodi se distribuiraju putem četiri distribucijska centra i skladišta. Prodajna se ponuda kompanije sastoji od vodećih robnih maraka Coca-Cole, Coca-Cole Zero, Fante i Spritea i robnih maraka pod licencom drugih kompanija. Coca-Cola HBC B-H Sarajevo neprestano traži nove prilike kako bi proširila svoju prodajnu ponudu i tako omogućila potrošačima u Bosni i Hercegovini što veći izbor svojih proizvoda. Kompanija poduzima sve mjere u cilju osiguranja najviše kvalitete svojih proizvoda. Usto, snažan se naglasak stavlja i na održivi razvoj poslovanja, koji je usko povezan s održivim razvojem zajednica u kojima kompanija posluje.

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo dio je Grupe Coca-Cola HBC, koja posluje u 28 država i snabdijeva tržište od oko 595 miliona stanovnika. Grupa je proglašena svjetskim predvodnikom u industriji pića u sklopu svjetskog i evropskog Dow-Jones indeksa održivog razvoja, a također je uvrštena i u indeks FTSE4Good. Dionice Coca-Cole HBC uvrštene su u najviši razred Londonske burze, tzv. Premium listing (LSE: CCH), a kotiraju i na Atenskoj burzi (ATHEX: EEE). Za dodatne podatke posjetite mrežnu stranicu https://ba.coca-colahellenic.com/ba/.

The Coca-Cola Company

The Coca-Cola Company (NYSE: KO) kompanija je koja nudi pića za svaku priliku (total beverage company), sa više od 500 različitih robnih marki u više od 200 država širom svijeta. Uz Coca-Coline napitke, neke od naših vodećih robnih marki u svijetu uključuju napitke AdeZ na bazi soje, zeleni čaj Ayataka, kafu Costa, vodu Dasani, sokove Del Valle, Fantu, kafu Georgia, čajeve i kafe Gold Peak, Honest Tea, sokove Minute Maid, sportske napitke Powerade, sokove Simply, obogaćenu i vitaminsku vodu Sprite, te kokosovu vodu Zico. Kontinuirano širimo i transformišemo ponudu kroz  smanjenje količine šećera u našim napicima, te uz kontinuirano uvođenje inovativnih proizvoda. Ujedno radimo na smanjenju našeg uticaja na životnu sredinu kroz očuvanje i obnovu vodnih resursa i promociju recikliranja otpada. Zapošljavamo više od 700.000 ljudi širom svijeta, u saradnji sa partnerskim punionicama, te stvaramo ekonomske prilike u zajednicama u kojima poslujemo. Više informacija dostupno je na našoj globalnoj internet-stranici Coca-Cola Journey http://www.coca-colacompany.com, a pratiti nas možete na Twitteru, Instagramu, Facebooku i LinkedInu.

Fairlife® marka je u vlasništvu Fairlife LLC, našeg zajedničkog ulaganja sa Select Milk Producers Inc. Proizvodi Fairlife distribuirani su od strane naše kompanije i partnerskih punionica.

Kontakt

Odjel za komunikacije i odnose s javnošću

E. odnosisjavnoscu@cchellenic.com

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Druga Woman.Comm konferencija 24. i 25. oktobra u Sarajevu - Kako riječi oblikuju našu stvarnost?

Još dva dana za prijave na nagradni konkurs 'Budi neko, proizvodi eko'

Njemački sud odbacio suđenje osumnjičenom za silovanje Madeleine McCann

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!