Bosna i Hercegovina     | 02.10.2019. 12:06 |

U listopadu umjetničke radionice u Američkom kutku Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 2. listopada (FENA) - U Američkom kutku Mostar početak listopada obilježit će zanimljivi konceptualni umjetnički programi uz predavače iz Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih država.

Besplatne interaktivne radionice odlična su prilika za kvalitetno neformalno obrazovanje te razvijanje konverzacije na engleskom jeziku, ističu iz Američkog kutka.

Radionice su namijenjene učenicima 8. i 9. razreda, srednjoškolcima, studentima i svoj zainteresiranoj javnosti.

Američki kutak ugostit će u četvrtak, 3. listopada, u 17 sati, kustose Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine koji će održati radionicu u dva dijela. U prvom dijelu radionice sudionici će imati priliku natjecati se u poznavanju osnovnih informacija o kulturnoj baštini i umjetnosti, dok je drugi dio radionice taktilna putujuća izložba ''Muzej u koferu''.

Naime, izložbu ''Muzej u koferu'' čini dvadesetak umanjenih replika različitih etnoloških predmeta (domaćinstvo, glazbeni instrumenti, tekstilne rukotvorine, poljoprivreda, transport) iz Zemaljskog muzeja BiH.

U povodu nadolazećeg Strip vikenda u Mostaru u petak, 4. listopada, u 15 sati održat će se Strip radionica, a tema radionice je Star Wars.

Ljubitelji urbane umjetnosti svoju kreativnost mogu pokazati u ponedjeljak, 7. listopada, u 17 sati na radionici Street Art & Stencil, koju će voditi umjetnik iz Los Angelesa – Erick Sancheza.

U kutku će u listopadu biti održani brojni zanimljivi programi s fokusom na STEM, fotografiju, engleski jezik, profesionalno usavršavanje, nutricionizam, savjetovanje za studiranje u SAD-u i američke običaje, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Mostaru radionica o stanju i problemima energetske tranzicije u BiH

Radionica za roditelje o važnosti radnog pamćenja kod djece

Body Space radionica o ženskom zdravlju 9. marta u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo