Stranačke aktivnosti     | 02.10.2019. 10:35 |

Saopćenje za javnost PDP

FENA Saopćenje

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović, tokom boravka u Mančesteru gdje prisustvuje konferenciji Konzervativne stranke Velike Britanije, susreo se sa predsjedavajućim konzervativaca Džejmsom Kleverijem, kopredsjedavajućim Benom Eliotom i potpredsjednikom Alekom Šelbrukom, te u odvojenim susretima i sa poslanicima i ministrima Endrjuom Stivensonom, Kristoferom Pinčerom i Endrju Rosindalom.

„Iako je glavna tema konferencije pitanje Bregzita i načina izlaska Velike Britanije iz EU, svi sagovornici su jasno istakli da će Britanija nastaviti da podržava ekonomsku saradnju i proces pune demokratizacije i vladavine prava u BiH i zemljama Zapadnog Balkana“, rekao je Borenović.

On je dodao da bez obzira što se Velika Britanija trenutno suočava sa izazovom Bregzita, spremni su da kroz svoje prisustvo i dalje intenzivno podstiču regionalnu saradnju.

Borenović je istakao da je ova konferencija još jedan od pokazatelja dobrih odnosa PDP-a i Konzervativne stranke.

Na trodnevnoj konferenciji učestvuju 12.000 delegata i gosti iz 30 zemalja svijeta. Osim sa zvaničnicima Konzervativne stranke, Borenović se susreo i sa drugim zvaničnicima koji su zainteresovani za političku situaciju u Republici Srpskoj i BiH, podržavaju oblike političke saradnje koji garantuju dugoročnu stabilnost, napredak i odgovorno institucionalno djelovanje u okvirima Dejtonskog ustavnog uređenja.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo