Bosna i Hercegovina     | 01.10.2019. 18:20 |

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović u posjeti Središnjoj Bosni

FENA Saopćenje

VITEZ, 1. listopada (FENA) - Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović boravio je u utorak Središnjoj Bosni.

Uz Čovića u izaslanstvu bili su i predsjednik Federacije Marinko Čavara, ministri u Vladi FBiH Jelka Milićević, Josip Martić i Denis Lasić te predstavnici javnih institucija koje su nadležne za projekte o kojima se govorilo.

Svoj posjet Čović je počeo sastankom s Općinskim odborom HDZ-a BiH Vitez, kojem su nazočili i viteški gospodarstvenici s ciljem rješenja određenih problema, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Načelnik Viteza Tomislav Bošnjak-Matić kazao je kako je lokalnim vlastima potrebna pomoć viših razina vlasti za provedbu projekata.

Među ostalim, govora je bilo i o jednoj od većih investicija, a to je most u samom središtu grada, zatim o rekonstrukciji iznimno opterećene magistralne ceste M5, problemima Vitezita i radnicima tog poduzeća, ali i o brzoj cesti koja, kako je kazao općinski načelnik, treba svima, a ne samo općini Vitez.

Istaknuto je kako uz velike poteškoće, pomaka u pripremnim radovima za realizaciju projekta brze ceste ima, a sa sastanka kojem su nazočile ključne osobe nadležne za ovaj projekt poslana je poruka jasnog opredjeljenja hrvatskih političkih dužnosnika, kao i lokalne samouprave počevši od Viteza pa dalje po ovoj županiji, kako se projekt mora realizirati i da se čini sve da to bude u najbržem mogućem razdoblju, navodi se u priopćenju.

Ovu poruku podržali su i gospodarstvenici Viteza, kazavši kako je ta prometnica krucijalna za cijelu Lašvansku dolinu te da hrvatski narod u ovom dijelu BiH mora ići prema tom cilju jer je brza cesta od interesa ljudi u Vitezu, svih Hrvata u Središnjoj Bosni pa i cijele BiH.

Nakon Viteza, Čović je s izaslanstvom nazočio otvorenju prometnice Brankovac-Nova Bila u općini Travnik.

Na svečanosti otvorenja kojoj je domaćinom bio general HVO-a i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH Ilija Nakić, među ostalim, kazano je kako bi ovo trebao biti put kojim će se Hrvati vraćati svojim kućama, a ne odlaziti od njih.

"Nadam se da je ovo samo početak naše pomoći kako bi sva ova područja koja su danas ostala nepovezana normalnom prometnom infrastrukturom, dobila ovakav sadržaj koji je u ovom malom dijelu napravljen. Ovome, ali i svim drugim projektima, s viših razina vlasti uvijek ćemo biti potpora", kazao je Čović.

"Ova cesta je od izuzetnog značaja u ovoj našoj mikrosredini. Trudimo se živjeti na ovom prostoru da ostanemo i opstanemo, tako da ova putna komunikacija sigurno ima veliku dimenziju za sve nas, a posebno za mlade ljude", zaključio je Nakić, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Lasić o brzoj cesti: Struka blizu rješenja za Vitez, dionica Lot 5 gotova do kraja godine

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'