Bosna i Hercegovina     | 01.10.2019. 15:08 |

Obilježen Dan općine Gornji Vakuf-Uskoplje

FENA Mevlida Ridžal

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 1. oktobra (FENA) - Predsjednik FBiH Marinko Čavara i potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović prisustvovali se svečanoj sjednici Općinskog vijeća u Gornjem Vakufu-Uskoplju, kojom je obilježen 1. oktobar, Dan općine.

-Treba nastojati i dalje da život ovdje bude ljepši, i omogućiti svima koji žele graditi svoju budućnost u Gornjem Vakufu-Uskoplju da imaju dodatni motiv da ostanu ovdje, izgrađuju svoju općinu, svoj život i egzistenciju - kazao je predsjednik Čavara.

Uz čestitku građanima Gornjeg Vakufa-Uskoplja za Dan općine, potpredsjednica Mahmutbegović je kazala kako ova općina može biti "uzor drugim sredinama na planu ekonomskog razvoja, međuljudskih i međunacionalnih odnosa“.

-Ovo što vi radite u Gornjem Vakufu-Uskoplju je primjer koji trebamo svi slijediti. Kao osoba s ovih krajeva, raduje me vaš napredak. Želim vam svako dobro i uspjeh, kako na ekonomskom, ličnom, tako svakom drugom polju - naglasila je.

O važnosti obilježavanja 1. oktobra govorio je predsjedavajući OV-a Goran Batinić, a o uspjesima na planu privrednog razvoja, infrastrukture i projekata koji bi trebali doprinijeti novom zapošljavanju na teritoriji gornjovakufske općine načelnik Sead Čaušević.

Prijelazno općinsko vijeće je na svojoj prvoj sjednici 1. oktobra 2001. prihvatilo odluku visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini o statusu općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Odluka o tome da se 1. oktobar obilježava kao Dan općine Gornji Vakuf-Uskoplje donesena je na 20. sjednici Općinskog vijeća, koja je održana 1. jula 2008.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Pivić: Jačanje sistema zaštite i spašavanja ljudi i dobara je u fokusu Vlade ZDK

Čavara nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf - Uskoplje

Predstava 'Taximetar' oduševila publiku u Gornjem Vakufu-Uskoplju i Jajcu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom