Stranačke aktivnosti     | 30.09.2019. 20:34 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte (DF)

FENA Saopćenje

Nakon što su čelnici mostarskog Aluminija odbili sastanak sa potencijalnim investitorima, doslovno vraćajući arapske investitore sa kapije preduzeća, u vodu su pale sve ekonomske analize. Upravu pod kontrolom HDZ-a treba definitivno podvrgnuti psihološkom vještačenju, kazao je danas zastupnik DF-a u Parlamentu FBiH Ahmed Džubur.

Ovakvo postupanje Uprave "Aluminija" je "na fonu" retorike iz ratnih i svježih poratnih vremena kada su mrzitelji drugih i drugačijih pisali parole tipa: "Srbima, Bošnjacima i psima ulaz u Aluminij strogo zabranjen".

Tada je eksponirani direktor Aluminija i bivši Gradonačelnik Mostara Mijo Brajković euforično i kvazipoetično poručivao "kako od sada pa do sudnjeg dana u “Aluminiju” samo trava može asocirati na zelenu boju".

Vjerovatno su današnji sljedbenici Brajkovićevske doktrine "ekonomskog aparthejda" u arapskim nesuđenim investitorima iz Dubaija prepoznali potencijalnu prijetnju navedenom vječnom amanetu svim budućim upravama "Aluminija" glede zelene boje.

Ovako postupanje čelnika posrnulog Aluminija, koji se izvinjavaju Draganu Čoviću i HDZ-u zbog toga što su ga Čović i HDZ opljačkali, a radnike otjerali na ulicu, dokaz je ispravnosti davnih zahtjeva DF-a da se Aluminij otrgne iz ruku HDZ-a koji je uništio sve što je dotakao.

Ukoliko se to ne uradi sa preostalim javnim preduzećima, koje svojom kontrolom uništava HDZ, trend tjeranja stranih investitora mogao bi se proširiti sa preduzeća koje kontroliše HDZ na čitavi poslovni ambijent u Hercegovini, jer svaki zatjerani investitor neće nigdje imati šta lijepo da kaže o Hercegovini.

Stoga, smatram da se građani Mostara i čitave Hercegovine moraju ujediniti i rastjerati Čovićeve "ekonome" prije negoli oni sa ovih prostora otjeraju i investitore i sve građane, bili oni Hrvati, Bošnjaci,  Srbi, ostali, ili bilo ko drugi.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo