Bosna i Hercegovina     | 30.09.2019. 16:55 |

U Orašju obilježen Dan policije - blagdan svetog Mihovila

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 30. rujna (FENA) - U Orašju je u ponedjeljak obilježen Dan policije u organizaciji MUP-ova Posavske, Hercegovačko-neretvanske, Hercegbosanske, Zapadnohercegovačke i Srednjobosanske županije, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

Svečanom obilježavanju Dana policije i njihovog nebeskog zaštitnika svetog Mihovila nazočio je i predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović, uz izaslanstvo članova Predsjedništva HNS-a.

Akademiji su nazočili i predstavnici izvršne, zakonodavne i sudske vlasti u BiH i FBiH, predsjednik FBiH Marinko Čavara, dopredsjednik RS-a Josip Jerković, predstavnici policijskih agencija, pripadnici Oružanih snaga BiH, predstavnici Veleposlanstva i konzulata RH u BiH te predstavnici vlasti svih pet županija.

Pozdravne riječi uputio je ministar unutarnjih poslova Posavske županije Željko Nedić, koji je govorio o povijesti i ulozi policije.

- Visok stupanj osobne imovinske sigurnosti je strateški cilj te temeljena i trajna zadaća MUP-a Županije posavske, koji je od svog osnutka pa do danas prešao značajan put na planu opremanja, edukacije i usvajanja najviših standarda o radu te stasao u odgovornu i stabilnu policijsku organizaciju sposobnu da odgovori na sve sigurnosne izazove suvremenog doba - istaknuo je Nedić.

Predsjednik Vlade Posavske županije Đuro Topić, uz čestitanje Dana policije, zahvalio je svima koji su doprinijeli razvoju policijskih snaga.

- Vlada Posavske županije će nakon današnjeg potpisanog Kolektivnog ugovora nastaviti i drugim mjerama te skupa s policijskim službenicima učiniti sve da imamo jedan siguran prostor u županiji. Prilika je zahvaliti se svima onima koji su dali svoj doprinos razvoju ovakve policije, ali isto tako zahvala svima onima koji će u budućnosti skrbiti o sigurnosti ovoga prostora. Naći ćemo načina kako odgovoriti na izazove modernog vremena i vjerujem da ćemo u svemu tome uspjeti - kazao je Topić.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić naglasio je kako se diljem Europe i svijeta navršilo 70 godina od obilježavanja Dana policije, čiji je zaštitnik sveti Mihovil.

– Za policiju je važno provođenje zakona, častan i pošten rad te ulaganje u izvrsnost i znanje kako bi odgovorili sigurnosnim izazovima današnjeg vremena - poručio je Krešić, priopćeno je iz Vlade Posavske županije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Orašju obilježena obljetnica utemeljenja HVO-a

Katić u Orašju razgovarala o izgradnji autoceste kroz ŽP i novog mosta na Savi

U Livnu svečano obilježen Dan policije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta