Bosna i Hercegovina     | 30.09.2019. 14:23 |

Crnadak primio u nastupnu posjetu ambasadora Crne Gore Stanišića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. septembra (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 30. septembra 2019. godine u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Crne Gore u BiH Obrada Mišu Stanišića.

Na početku razgovora ministar Crnadak je izrazio je dobrodošlicu ambasadoru Stanišiću u Bosnu i Hercegovinu te mu poželio uspješan diplomatski mandat u našoj zemlji. 

U fokusu razgovora ministra Crnatka i ambasadora Stanišića bili su bilateralni odnosi BiH i Crne Gore, evropske integracije te regionalna saradnja. 

Tom prilikom ministar Crnadak je ocijenio da BiH i Crna Gora imaju prijateljske i dobrosusjedske odnose, bez otvorenih pitanja te istakao da takva saradnja može biti dobar primjer i drugima u regiji. Naglasio je da između dvije zemlje postoji značajan prostor za unapređenje odnosa, posebno kada je riječ o prometnoj infrastrukturi, ekonomskoj saradnji i turizmu. 

Ambasador Stanišić je istakao važnost nastavka aktivnosti na prometnom povezivanju BiH i Crne Gore kroz dva važna projekta, modernizacija puta Sarajevo - Šćepan Polјe - Podgorica i želјezničke pruge Nikšić - Čaplјina. Naglasio je da Bosna i Hercegovina u Crnoj Gori ima iskrenog prijatelja. Najavio je da će Crna Gora nastaviti pomagati i davati podršku BiH u procesu evropskih integracija. 

Sagovornici su razgovarali i o značaju dobre regionalne saradnje, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

Ministar Konaković primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Bahrein za BiH

Konaković primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Sultanata Oman za BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo