Kultura     | 24.09.2019. 14:15 |

Koncert 'Sve je premostivo' u petak u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 24. septembra (FENA) - Koncert "Sve je premostivo" u organizaciji Tima Mostar 2024 bit će održan u petak, 27. septembra, na igralištu iza Gimnazije Mostar, s početkom u 20 sati.

Koncertom, kako navode, žele obilježiti svoju odlučnost za izgradnju ljepšeg Mostara, a izvođači su mostarski glazbenici: Simfonijski orkestar, Rock škola i Zoster.

Inače, u srijedu, 25. septembra, bit će objavljeno koji će grad postati Europska prijestolnica kulture 2024. godine, a ceremonija proglašenja bit će izravno emitirana na Facebook stranici Creative Europa, s početkom u 11.30 sati.

"Bez obzira na rezultat, Mostar ima razloga za slavlje jer je već svojevrsni pobjednik. Ljudi koji su okupljeni oko Foruma i Tima Mostar 2024 pokrenuli su procese i projekte koji mijenjaju naš grad u kulturnom i umjetničkom smislu", saopćeno je iz tog tima.

Slogan "Sve je premostivo", kako su naveli, na najbolji način govori o viziji tog projekta.

"Stvoren je okvir koji je dovoljno širok i uvažava sve naše različitosti, pružajući im priliku da razviju sav svoj potencijal te sinergijom svih komadića naprave harmoničan mozaik u kojem svaki pojedinac i kolektivitet imaju svoj integritet i mjesto", poručili su iz Tima Mostar 2024.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ramazan u Mostaru: U Kulturnom centru Mostar-Sjever održan predramazanski koncert

Održan koncert kamerne muzike posvećen 150. obljetnici rođenja Schönberga i Hahna

Humanitarni koncert pod maskama u nedjelju u Kosači

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo