Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje

 
 
 “GS: NATO vježba na Manjači, novi debakl Dodika”

Građanski savez (GS) smatra da Dodik svečanim postrojavanjem jedinice MUP RS pokušava propast sa sastanka u Beogradu kod Vučića i NATO vježbe u entitetu RS na planini Manjači staviti u drugi plan.

Naime, rezultat sastanka u Beogradu je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić označio Milorada Dodika kao osobu koja je opasnost za ekonomiju i ugled Srbije na međunarodnom planu, a NATO vježbe u entitetu RS dolaze nakon anti-NATO propagande Milorada Dodika i prošlogodišnjih prijetnji da NATO ne može uraditi vježbe na prostoru RS.

Stoga, mi u GS smatramo da je politika konflikta i neizvjesnosti koju vodi Milorad Dodik i kriminalni krugovi oko Dodika doživjela potpuni krah i ide prema potpunoj izolaciji kako na unutrašnjem tako i na međunarodnom planu.
 
 

©2019 GRAĐANSKI SAVEZ • T: +387 33 848 743 • F: +387 33 848 795 • kontakt@gradjanskisavez.ba | Branilaca Sarajeva 47, 71000 Sarajevo

GS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.