Ekonomija     | 23.09.2019. 15:37 |

Održan okrugli stol o ekonomskom potencijalu Brčko distrikta BiH

FENA Saopćenje

BRČKO, 23. rujna (FENA) - U susret trećem izdanju biznis foruma Brčko distrikta, koji će se održavati od 3. do 5. listopada, u ponedjeljak je u brčanskoj Gradskoj vijećnici održan okrugli stol na temu "Situacija i perspektiva ekonomskog potencijala Brčko distrikta BiH".

Na spomenutom događaju sudjelovali su predstavnici Gospodarske komore, Udruge poslodavaca, Zavoda za zapošljavanje, potom predstavnici banaka te gospodarstvenici s područja Brčko distrikta BiH. Okrugli stol otvorio je gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.

Moderator okruglog stola i član Organizacijskog odbra 3. biznis foruma Srđan Lalić ustvrdio je kako je jedan od zaključaka današnjeg susreta bio taj da su investicije iseljeništva potrebne Distriktu i regiji u smislu ulaganja u tvrtke i stvaranja novih radnih mjesta a, kako je naveo, uočeno je da postoji dosta osoba kojima su potrebne vještine i znanje, u čemu iseljeništvo također može biti partner.

"Naglasak je stavljen na malo gospodarstvo, odnosno poduzetništvo i jedan od zaključaka je da bi bilo poželjno napraviti partnerstvo malog gospodarstva i institucija Brčko distrikta BiH", ocijenio je Lalić.

Ravnatelj Biznis foruma Damir Bulčević naveo je kako je održavanjem okruglog stola završena pripremna faza ovogodišnjega Biznis foruma.

"Na ovogodišnjem Biznis forumu jedan od temeljnih ciljeva jest da čujemo mišljenje gospodarske i akademske zajednice i uvažimo ih kroz Vladine programe te da stvorimo kvalitetan, siguran i dostojanstven život kako ljudi ne bi odlazili iz države. Zajedničkim snagama trebamo okupiti gospodarstvenike i prepoznati one koji daju dobar primjer drugima te vladavinu prava staviti na prvo mjesto", zaključio je Bulčević.

Tema 3. biznis foruma Brčko distrikta BiH je "Dijaspora za partnerstvo".  

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Uskrsna čestitka gradonačelnika Brčkog

Milić i Nišić razgovarali sa učesnicima Sajma zapošljavanja u Brčkom

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom