Bosna i Hercegovina     | 23.09.2019. 12:21 |

Prezentacija sustava za kontinuirano mjerenje glukoze u krvi

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. rujna (FENA) - Udruga dijabetičara „Insula“ organizira prezentaciju prvog registriranog sustava za kontinuirano mjerenje glukoze u krvi - S7 EasySense CGM, koja će se održati u srijedu, 25. rujna, u maloj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepan Kosača u Mostaru, s početkom u 14 sati.

Predavanje o S7 EasySense CGM sistemu održat će dr. Senad Mešković iz Zagreba, nakon kojeg je planirana rasprava o nastavku inicijative „Za život sa manje boli“ i stanju dijabetičara u Bosni i Hercegovini.

"Nakon uloženog velikog truda, građanska inicijativa 'Za život sa manje boli' usvojena je na Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, a slijede koraci donošenja pravilnika i osiguranja sredstava za besplatne mjerače. Dok traje pravna procedura s jedne strane, s druge strane tvrtka Bauerfeind d.o.o. registrirala je prvi sustav za kontinuirano mjerenje GUK-a u Bosni i Hercegovini, S7 EasySense CGM, te na taj način olakšala put svim dijabetičarima u Bosni i Hercegovini za lakšu nabavku CGM sustava", priopćili su iz Udruge "Insula".

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Zdrava prehrana može spriječiti više od 75 posto slučajeva dijabetesa tipa 2

Svjetski dan dijabetesa - Ministarstvo zdravstva KS podržalo dva projekta prevencije tog oboljenja

USK - Novembar u znaku oboljelih od dijabetesa

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo