Bosna i Hercegovina     | 23.09.2019. 12:08 |

Mostarska kandidatura za EPK pred panelom Europske komisije

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. rujna (FENA) - Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić otputovao je u ponedjeljak u Bruxelles gdje će zajedno s osam članova Tima Mostar 2024 predstaviti projekt Mostar – Europska prijestolnica kulture 2024. godine.

Mostar se, uz Banja Luku i norveški Bodø, plasirao u finale izbora za tu prestižnu titulu, a izaslanstva tri grada u utorak će pred deseteročlanim panelom EPK u sjedištu Europske komisije u Bruxellesu prezentirati svoje projekta, a potom će odgovarati na pitanja članova panela.

- Mi smo već postigli ono što ja očekujem, a to je jedan snažan tim koji zajednički radi kako bi premostio mnoge probleme u ovom gradu. Nadam se da će i Bruxelles to prepoznati - izjavio je gradonačelnik Bešlić prije odlaska u Bruxelles.

U mostarskoj izaslanstvu su, osim gradonačelnika Bešlića, i Dalibor Nikolić, Senada Demirović Habibija, Mustafa Alendar, Tanja Miletić Oručević, Tatjana Mićević Đurić, Almir Mujkanović, Danijel Vidović i Tina Ćorić.

Koji će grad ponijeti titulu Europske prijestolnice kulture za 2024. godinu bit će objavljeno u srijedu u 12 sati, priopćeno je iz Ureda za informiranje Grada Mostara.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'