Sport     | 22.09.2019. 11:10 |

Stojnić potpisuje za KSW-e, prvi meč u Zagrebu 9. novembra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. septembra (FENA) - Bosanskohercegovački MMA borac Denis Stojnić nakon dvogodišnje pauze trebao bi se na velika vrata vratiti u borilačke sportove.

On bi uskoro trebao potpisati ugovor na najjačom evropskom MMA organizacijom Konfrontacje Sztuk Walki (KSW) prema kojem bi odradio četiri borbe. Rezultat je do posljednih razgovora Stojnića i uspješnog menadžera Ivana Dijakovića u Holandiji, a na kojima je bio i naš najbolje rangirani profesionalni bokser Damir Beljo.

Prva borba trebala bi se dogoditi na borilačkom spektaklu 9. novembra u zagrebačkoj Areni, gdje će svoju borbu imati još jedan bh. borac Ermin Junuzović alias Erko Jun.

Stojnić će i dalje trenirati u svom Golden Glory timu, a priključit će se povremeno i njemačkom MMA klubu UFD-GYM Dusseldorf, čiji su vlasnici Tomislav i Ivan Dijaković, a gdje već treniraju Erko Jun i Roberto Soldić, saopćio je PR Comm.

- Radujem se povratku u kavez. Hvala menadžeru Ivanu Dijakoviću koji vjeruje u mene i koji mi je dao povjerenje za moje sljedeće nastupe nakon dvogodišnje pauze. Inače, Ivan je također menadžer od našeg boksera Damira Belje i mnogih drugih poznatih MMA boraca na svjetskoj sceni kao što su Soldić, Abus Magomedov, Satoshi Ishii, Thiago Silva i brojnih drugih - kaže Denis Stojnić koji dodaje da se nije borio dvije godine zbog privatnih problema.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Edin Puhalo 24. februara boksa na polufinalnom turniru World Boxing Super Series

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!