Bosna i Hercegovina     | 21.09.2019. 13:54 |

Svečano obilježena obljetnica osnutka HDZ-a BiH Neum

FENA Saopćenje

NEUM, 21. rujna (FENA) - Svečano obilježavanje 29. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Neum upriličeno je u petak, 20. rujna, u Neumu.

Prije same svečanosti proslave izaslanstvo HDZ-a BiH kod spomen-obilježja položilo je vijence i upalilo svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje s područja te općine, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Svečanosti proslave nazočili su, među ostalim, izaslanik predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića te član predsjedništva HDZ-a BiH Mladen Bošković, načelnik Općine Stolac Stjepan Bošković te zastupnice u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Julineta Jurić i Milica Pehar.

Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BIH Neum i načelnik Općine Neum Živko Matuško osvrnuo se na povijesni hod te stranke, podsjetivši kako je inicijativni odbor HDZ-a u Neumu formiran 3. srpnja 1990. godine, a prvi Općinski odbor HDZ-a BiH Neum 16. rujna 1990. godine.

"Ovo povijesno podsjećanje na neke nadnevke, imena i događaje, kada su se s oružjem u ruci, zajedništvom i hrabrošću, dostojanstveno branili i obranili ovi povijesni prostori, neka nam budu svjetlo i putokaz da u ovom današnjem vremenu budemo budni i da čuvamo i branimo hrvatsku djedovinu i naša draga hrvatska ognjišta", kazao je Matuško.

U svom govoru dotaknuo se i problema oko nefunkcioniranja Općinskog vijeća Neum te pozvao na zajedništvo, dogovor i njegovanje dobrih odnosa.

"Pozivam sve članove i simpatizere HDZ-a da se aktivnije uključe te da daju svoj doprinos u izgradnji boljeg života svih Neumljana. Treba što prije riješiti postojeće probleme jer postoji čitav niz projekata koji ne mogu čekati", kazao je načelnik Matuško.

Izaslanik predsjednika HDZ-a BiH te član predsjedništva HDZ-a BiH Mladen Bošković naglasio je kako određeni problemi postoje na svim razinama vlasti.

"Trebamo pokazati malo više političke mudrosti jer jedino tako, uz mudrost, domoljublje, rodoljublje i hrabrost, možemo izboriti pobjedu na sljedećim lokalnim izborima", kazao je Bošković, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

U pretresu kuće u Neumu pronađena droga

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana