Bosna i Hercegovina     | 20.09.2019. 20:01 |

Dodijeljene godišnje nagrade Fondacije Slipičević

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 20. rujna (FENA) - Na svečanosti u Centru za kulturu Mostar dodijeljeni su godišnje nagrade "Nijaz Slipičević".

Ovogodišnji laureati su Iva Martina Kraljević, osvajačica trećeg mjesta na Međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici, zatim Goran Popović, mladi Mostarac koji je primljen na prestižnu Akademiju dramskih umjetnosti u New Yorku te prvonagrađena Lana Pudar, državna rekorderka u plivanju.

Nagrada "Nijaz Slipičević" oformljena je kako bi Fondacija Slipičević pomogla razvoj talenata koje tek treba vrjednovati, a koji u teškom vremenu za Mostar ne dobivaju zaslužena priznanja i podršku.

Svrha nagrade je poticati mlade ljude - likovne umjetnike, književnike, sportaše, glazbenike, znanstvenike te sve druge mlade talente koji svojim radom ostvaruju najznačajnija postignuća.

Ove godine dobitnike nagrada birali su sami građani glasovanjem na društvenim mrežama.

Po prvi put dodijeljena je i plaketa "Nijaz Slipičević", i to Ženskom nogometnom klubu Emina, sportskom kolektivu koji je, kako je istaknuto, u samo nekoliko godina postojanja došao u sam vrh bh. sporta.

Dosadašnji dobitnici nagrade "Nijaz Slipičević" bili su plivačica Amina Kajtaz, Mostar Rock School, karataš Ivan Klepić, književnici Almin Kaplan i Anita Pajević, akademski slikar Boris Orenćuk, Street Arts Festival, Mostarska asocijacija sporta te Plesni studio Mo Stars.

Nijaz Slipičević bio je istaknuti mostarski kulturni i društveno-politički djelatnik. Prije rata obavljao je dužnost ravnatelja Đačkog doma "Dule Mučibabić", a nakon rata bio je načelnik općine Stari Grad, a potom ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Fondaciju Slipičević osnovao je njegov sin Hari 2015. godine u znak sjećanja na oca.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportaši Mostara

Izabrani najbolji sportaši i sportašice Tomislavgrada

Federalno ministarstvo kulture i sporta nagradilo najbolje bh. sportiste, trenere i udruženja(VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'