Najave     | 18.09.2019. 17:51 |

Dan otvorenih vrata u povodu Svjetskog dana Alzheimerove bolesti

FENA Saopćenje

ČAPLJINA, 18. rujna (FENA) - Dan otvorenih vrata u povodu Svjetskog dana Alzheimerove bolesti održat će se u petak, 20. rujna, u Domu za stare i iznemogle osobe "Betanija" u Čapljini od 10 do 12 sati u organizaciji Caritas biskupije Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan.

Zainteresirane obitelji će u navedenom periodu od stručnog osoblja moći dobiti sve potrebne informacije o načinu prijave potencijalnih korisnika i planiranim uslugama koje će pružati u poludnevnom boravku, priopćeno je iz Caritasa Mostar.

Predstavnici tog caritasa isti dan će održati sastanak s voditeljima staračkih domova "Tomislavgrad" i "Ravno" koji su partneri u projektu "Ne zaboravi" te će biti prezentirane aktivnosti izvršene u prvoj godini projekta.

Caritas Mostar u sklopu ovoga projekta od 1. listopada u Čapljini i Mostaru počinje s pružanjem usluga dnevnog centra za osobe s demencijom čime se pokušava pomoći ovoj populaciji, ali i članovima njihovih obitelji koji su najčešće prepušteni sami sebi.

Pomoću istog projekta, u novom krilu doma "Betanija" otvoren je i odjel za osobe s demencijom s kapacitetom od 20 kreveta. Polovici smještenih osoba službeno je dijagnosticiran Alzheimer, a najmlađi pacijent ima manje od 50 godina.

Cilj je projekta "Ne zaboravi" poboljšanje kvalitete života ljudi s demencijom i članova njihovih obitelji u regijama Banja Luka i Mostar s obzirom na to da u ovim područjima do sada nije bilo konkretnih usluga za ovu populaciju, stoji u priopćenju.

Projekt se provodi od listopada 2018., a završit će na jesen 2021. godine. Donatori su Razvojna agencija Austrije, Vlada Gornje Austrije i Caritas Austrije.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Dan otvorenih vrata u kasarni Kosova kod Ustikoline

Dan otvorenih vrata tuzlanskih vatrogasaca na Trgu slobode

Revolucionarni novi lijekovi za Alzheimerovu bolest mogli bi više pomoći bijelcima nego crncima

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!