Bosna i Hercegovina     | 18.09.2019. 14:21 |

Lasić: Pozitivna politička klima nužna za gospodarski razvoj i investicije

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. rujna (FENA) - Federalni ministar prometa i veza Denis Lasić ustvrdio je u srijedu kako trenutna ulaganja u cestovni promet u Federaciji BiH uključuju 474 milijuna eura za autoceste i 396 milijuna eura za magistralne ceste.

Ocijenio je kako je najvažniji segment prometa u BiH cestovni te da su nužna ulaganja u izgradnju, sanaciju i održavanje, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Govoreći o ulaganjima i modernizaciji prometnica kroz Hercegovinu, ministar Lasić je istaknuo projekte izgradnje ceste Neum-Stolac, za koju je izdvojeno 40,86 milijuna eura, autoceste na Koridoru Vc ukupne investicijske vrijednosti preko 460 milijuna eura i južne mostarske obilaznice.

- Sve ovo nije moguće bez političke potpore, pozitivnih pomaka i, prije svega, stabilne vlasti. Nažalost, u BiH nova vlast nije formirana ni nakon skoro godinu dana od izbora. To se odražava na funkcioniranje svih razina vlasti i općenito države, ali i na realizaciju mnogih dogovorenih projekata - kazao je ministar Lasić.

Dodao je kako Vlada FBiH u svom radu teži tome da dogovorima rješava sva pitanja te na taj način i donosi odluke.

- BiH su potrebne promjene, od izmjena Izbornog zakona i Ustava kako bi se osigurala stvarna ravnopravnost naroda i građana, kao i njihovo legitimno predstavljanje u skladu s izbornom voljom, do mnogih reformi koje traži EU. Smatram kako je politika umjerenosti i kompromisa koju HDZ BiH zagovara jedini mogući put za budućnost BiH - zaključio je federalni ministar prometa i veza, navodi se u priopćenju.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo