Kultura     | 18.09.2019. 07:26 |

Članovi Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti kod Novalića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. septembra (FENA) - Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, zamjenici premijera Jelka Milićević i Vesko Drljača i federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović danas će primiti predstavnike Upravnog odbora Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Federacije BiH, predsjednika Armina Omerovića, članove UO, te neke od predstavnike učesnika dosadašnjih projekata Fondacije, poznate slikare, režisere, glumce, fotografe, muzičke umjetnike.

Tom prilikom Vladi FBiH će biti uručeno pet umjetničkih djela istaknutih bh. umjetnika, Safeta Zeca, Irfana Hoze i Vedrana Babića. Biće to prilika i za upoznavanje predstavnika Vlade FBiH o aktivnostima Fondacije, najavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH. 

Pet umjetničkih slika koje će biti ustupljene Vladi FBiH samo su dio fundusa koji broji 112 djela, a koje Fondacija godinama otkupljuje s ciljem promocije i pomoći afirmisanim i mladim umjetnicima s područja cijele Federacije BiH.

Istog dana u zgradi Vlade FBiH bit će izloženo još desetak umjetničkih djela iz tog fundusa. Ovo je prvi put da se ovako otkupljena djela izlažu van objekta Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti jedna je od četiri fondacije, uz Fondaciju za kinematografiju, Fondaciju za bibliotečku djelatnost i Fondaciju za izdavaštvo, koje je 2007. godine osnovala Vlada Federacije BiH s ciljem poticanja kulturno-umjetničkog stvaralaštva u FBiH, a koje djeluju u okviru Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti kontinuirano sredstvima Vlade FBiH finansira manifestacije, programe i projekte muzičke, likovne i scenske umjetnosti od značaja za BiH i FBiH, s područja cijele Federacije BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!