Bosna i Hercegovina     | 17.09.2019. 11:19 |

Tjedan njemačkog filma u Posušju

FENA Ivana Banovic

POSUŠJE, 17. rujna (FENA) - Goethe Institut u suradnji s Medijskom sekcijom Srednje strukovne škole, Lokalnim timom ASU BiH te Radio Plusom iz Posušja organizira od 19. do 23. rujna projekcije novijih njemačkih filmova pod nazivom "Tjedan njemačkog filma". 

Projekcije će se održati u posuškoj kino dvorani, a prikazat će se, među ostalim, bavarska komedija "Tko prije umre, duže je mrtav" (2006.), film o odrastanju "Crazy" (2000.), drama o golom preživljavanju "The Cut" (2013/14.), ratna melodrama "Most na Ibru/Najljepša je zemlja moja" (2012.) te priča o životu glumice Romy Schneider "3 dana u Quiberonu".

Kako se navodi u najavi, riječ je o djelima nagrađivanih njemačkih redatelja koji kroz tematiku svojih filmova podsjećaju da su sva pitanja postavljena pred bilo kojeg gledatelja zapravo univerzalna.

Voditeljica Medijske sekcije Srednje strukovne škole u Posušju, prof. Gabrijela Bešlić, naglasila je kako je ovaj kulturni događaj jedan u nizu projekata koje ta sekcija provodi u cilju promocije filmske umjetnosti u Posušju.

Srednjoškolci iz Posušja surađuju s Radio Plusom već dugi niz godina, a već četvrtu godinu rade radio emisiju "Filmska glazba" te su zajedno s posuškim glazbenicima organizirali dva koncerta filmske glazbe u toj hercegovačkoj općini.  

Prof. Bešlić, posebno je, kako kaže, ponosna na suradnju s Goethe Institutom u Bosni i Hercegovini, budući da je taj institut vodeća ustanova za promociju njemačkog jezika, kulture i civilizacije u svijetu.

Odlična suradnja s mladim kreativcima iz obje srednje škole u Posušju, projekcije Kinoteke koje je organizirao Lokalni tim ASU BiH te suradnja s Rock-Akademijom i drugim glazbenicima iz Posušja i okolnih mjesta u proteklim godinama, rezultirala je upravo pojačanim zanimanjem za filmsku umjetnost u Posušju.

Organizatori se nadaju kako će ovakvih filmskih događaja u posuškoj kino dvorani biti i u budućnosti te pozivaju sve ljubitelje filma na projekcije koje se održavaju pet dana zaredom, s početkom u 20.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Posušju otkriven kućni laboratorij za uzgoj marihuane

Završeno dvodnevno gostovanje AJB DOC Film Festivala u Posušju

Projekcija filma 'Gdje je Anne Frank' u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo