Bosna i Hercegovina     | 16.09.2019. 16:58 |

Ambasador Jukić u nastupnoj posjeti kod ministra vanjskih poslova Crne Gore

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. septembra (FENA) - Ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimir Jukić danas je u nastupnoj posjeti kod ministra vanjskih poslova Crne Gore Srđana Darmanovića najavio da će tokom mandata biti posvećen jačanju sveukupnih veza, naročito u unapređenju saradnje u oblastima infrastrukturno povezivanje, energetika, turizam, nauka i obrazovanje, saradnja kroz regionalne inicijative i multilateralne organizacije.

Darmanović mu je poželio uspješan, drugi po redu, ambasadorski mandat u Podgorici, izrazivši uvjerenje da će sveukupna saradnja s Bosnom i Hercegovinom biti dodatno ojačana na svim poljima. 

Istakao kako Crna Gora pruža i pružat će nesebičnu podršku integracijskim procesima Bosne i Hercegovine i podsjetio na važnost nastavka politike proširenja EU na zapadni Balkan.

Tokom posjete Jukić je izrazio nadu da će biti postignut dogovor na nivou Predsjedništva BiH oko uspostave vlasti.

Istakao je i činjenicu da kvalitet međudržavnih odnosa potvrđuje i Sporazum o međudržavnoj granici, koji predstavlja uspješan primjer rješavanja pitanja razgraničenja u regionu.

Tokom posjete razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj situaciji na zapadnom Balkanu i u Evropskoj uniji, ocijenivši da je važno da EU osigura evropsku perspektivu zemljama regiona, prvenstveno zbog stabilnosti i sigurnosti zemalja regiona i Evropske unije, saopćeno je iz Ministarstvo vanjskih poslova BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bećirović - Labib: Belgija važan partner na putu BiH ka evropskim i euroatlantskim integracijama

Delegacija Svekineskog narodnog kongresa u PSBiH - Jačati privredne i druge veze BiH i Kine

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo