FENA biznis     | 16.09.2019. 11:28 |

Addiko Banka donirala udžbenike učenicima Prve osnovne škole Ilidža

FENA Saopćenje

Predstavnici Addiko banke posjetili su Prvu osnovnu školu Ilidža i uručili vrijednu donaciju setova udžbenika za 96 učenika četvrtog razreda ove škole. Ova donacija je nastavak implementacije projekta Addiko Cares, u kojem je već realizovana izrada 347 ormarića za udžbenike za učenike ove škole.

"Prije tri godine postavili smo ormariće u holove ove škole. Htjeli smo mališanima iz Prve osnovne škole omogućiti da rasterete preteške školske torbe, tako što ćemo im omogućiti mjesto za odlaganje udžbenika. Ovom donacijom smo nastavili raditi na ovoj ideji, te smo mališanima omogućili i rezervni set udžbenika koji će stajati u njihovim ormarićima, te ih poštediti svakodnevnog nošenja svih udžbenika. Učenici će na ovaj način imati udžbenike u školi, ali će također moći učiti i raditi kod kuće, ali bez ugrožavanja njihovog pravilnog fizičkog razvoja", istakao je Anes Šehović, direktor regije Sarajevo u Addiko banci, koji je naglasio da je društveno odgovorno poslovanje Addiko banke usmjereno na djecu, te da su škole neizostavan partner u realizaciji ovakvih aktivnosti.

"Addiko banka se pokazala kao vjeran i dosljedan partner. Drago nam je da smo imali priliku učestvovati u ovom projektu i zahvalni smo Addiko banci na donaciji koja će našim učenicima dodatno olakšati učenje i rasteretiti njihove školske torbe, a nastavnicima omogućiti jednostavnije predavanje, obzirom da će učenici imati rezervni set udžbenika, te učiti u školi i kod kuće", istakao je Arif Ćelović, direktor Prve osnovne škole Ilidža.
Donacija udžbenika će uskoro biti realizovana i u školi u Bijeljini, koja je takođe dobila ormariće za učenike u okviru projekta Addiko Cares.

 

Addiko Bank d.d.
Trg solidarnosti 12, 71 000 Sarajevo, BiH
T + 387 (0)33 755 783, M +387 61 491 899
emir.jildizlar@addiko.com
addiko.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Addiko Bank Sarajevo pridružila se projektu USAID Turizam

Addiko Bank Sarajevo slavi 6. rođendan i poklanja prvu ratu kredita

Saradnja Addiko Bank Sarajevo i ZEOS Eko – sistema u upravljanju elektronskim otpadom

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom