Bosna i Hercegovina     | 14.09.2019. 11:58 |

Krišto na Kongresu SDA: Potrebna nam je još bolja saradnja i više povjerenja

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 14. septembra (FENA) - Zamjenica predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Borjana Krišto je, obraćajući se kao gost na 7. Kongresu SDA u Sarajevu, kazala da se politika hrvatskog naroda predvođena HDZ-om BiH, zalaže za izgradnju BiH kao države jednakopravnih, konstitutivnih naroda i drugih građana koji u njoj žive.

Također, dodala je, zagovara euroatlanski put BiH.

- Za sve to, poštovani prijatelji, potrebna nam je dobra i ja bih rekla još bolja suradnja, potrebno nam je više povjerenja, više poštovanja, više iskrenosti i svega onoga što podrazumijeva jedan dijalog i svi odgovori na pitanja pred kojima se nalazi BiH - navela je Krišto.

Vjerujem, kazala je, da smo svi svjesni da se vrijeme u kojem se nalazimo razlikuje od vremena u kojem smo nastajali, u kojem smo izrastali i razvijali se.

- Ovo današnje je puno izazova, puno iskušenja. Nadam se i duboko vjerujem da ćemo izgraditi više odnosa i više povjerenja među nama, da će i današnji 7. Kongres Stranke demokratske akcije na čelu sa Bakirom Izetbegovićem, izabrati vodstvo koje će zajedno sa političkim opcijama iz druga dva naroda znati odgovoriti na sve ove izazove pred kojim se nalazi BiH i krenuti u konkretne reforme koje su BiH nužne i neophodno potrebne - navela je Krišto.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Krišto čestitala Plenkoviću na izbornoj pobjedi

Krišto i Lajčak o europskom putu BiH i reformskim procesima

Krišto: Preko Beograda bit ćemo povezani s više od 80 posto svjetskih destinacija (VIDEO)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana