Bosna i Hercegovina     | 15.09.2019. 13:54 |

Projekt RCC o integraciji Roma u Sarajevu o zapošljavanju i stanovanju Roma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. septembra (FENA) - U sklopu Projekta za integraciju Roma Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) zajedno s nacionalnom kontakt osobom za integraciju Roma u Bosni i Hercegovini u ponedjeljak će biti  organiziran sastanak na kojem će biti riječi o najnovijim informacijama u vezi sa integracijom Roma u cilju davanja preporuka za poboljšanje politike za integraciju Roma u BiH.

Specijalna pažnja bit će usmjerena na zapošljavanje i stanovanje, u okviru predstavljanja Plana o integraciji Roma za razdoblje 2019. - 2021. - koji će usmjeriti tehničku pomoć Vladi kada je u pitanju podrška formalizaciji neprijavljenog rada i legalizaciji stanova za Rome.

Zaključci sa sastanka bit će uključeni u daljnje planiranje i provedbu tehničke pomoći koju pruža RCC Projekt za integraciju Roma, financiran od Evropske unije i Fondacije za otvoreno društvo.

Sastanak Nacionalne platforme otvorit će uvodnim obraćanjima voditelj tima, Vijeće za regionalnu saradnju, projekt Integracija Roma Orhan Usein, pomoćnica ministra za ljudska prava i nacionalna kontakt osoba za integraciju Roma Saliha Đuderija i šef operativnog III odjeljenja (društveni razvoj, civilno drušvo i prekogranična saradnja) predstavnik Delegacije EU u BiH Gianluca Vannini, najavljeno je iz RCC-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bregu: Naredne godine očekuje se ukidanje rominga na Balkanu

Bregu: Na regionu je da zadrži posvećenost saradnji

WBIF dodijelio grantove u vrijednosti od 8,2 miliona eura zemljama regije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo