Bosna i Hercegovina     | 12.09.2019. 08:44 |

Susret mladih -'Vrijedni pažnje' protiv zanemarivanja, preko granica i barijera

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. septembra (FENA) - Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. i World Vision u Bosni i Hercegovini okupio je 60 mladih ljudi iz deset općina, koji će u naredna dva dana na skupu u Sarajevu razgovarati o zanemarivanju djece, toj sveprisutnoj problematici.

Tim povodom mladi iz Kiseljaka, Fojnice, Sarajeva, Mostara, Tuzle, Sapne, Goražda, Kreševa, Istočnog Sarajeva i Ključa upriličit će danas, na Trgu Fra Grge Martića (ispred sarajevske Katedrale) u 13.00 sati, performans te plesom i lecima informirati o kampanji #vrijednipažnje. Tako će još jednom poslati snažnu poruku protiv zanemarivanja, ističući da su djeca i mladi u BiH vrijedni pažnje.

Dvodnevni susreta dio je kampanje 'Vrijedni pažnje u BiH', a cilj je povezati mlade iz različitih krajeva BiH, razmjena mišljenja i perspektiva, te zajednički rad na problematici zanemarivanja i nasilja nad djecom u bh. obiteljima, zajednicama i društvu.

- Mladi će tokom susreta raditi na unaprjeđenju znanja o svepristunom problemu zanemarivanja djece i mladih u BiH te učiti o važnosti i ulozi mladih u njegovom zaustavljanju. Prožet interreligijskom i interkulturalnom dimenzijom, susret će biti prilika i za diskusiju o važnosti uključivanja vjerskih zajednica i institucija u rješavanje tog društvenog problema - navodi Nadbiskupijski centar za pastoral mladih "Ivan Pavao II.".

Dodatna vrijednost susreta bit će svjedočanstva i životne priče mladih REYN mreže i pokreta mladih Vrijedni pažnje, koje će mladi čuti u formi 'Žive biblioteke'.

Susret mladih 'Vrijedni pažnje' protiv zanemarivanja, preko granica i barijera održava se 11. i 12. septembra u Centru za mlade Ivan Pavao u Sarajevu.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Potpisan sporazum o finansiranju rada Studentskog parlamenta UNSA u iznosu od 30.000 KM

Dodik najavio posjete Crnoj Gori, Turskoj...

UG 'Nešto više': Mladima je bitno pojasniti kakve posljedice ima govor mržnje po njih same

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo