Bosna i Hercegovina     | 11.09.2019. 09:59 |

Nezavisni sindikat djelatnika HP-a Mostar održao štrajk upozorenja

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 11. rujna (FENA) - Članovi Nezavisnog sindikata djelatnika HP Mostar u srijedu su održali jednosatni štrajk upozorenja zbog, kako su naveli, malih plaća, nedostatka djelatnika u "proizvodnim sektorima" i slabe organizacije posla.

- Osnovni razlog našeg okupljanja su male plaće koje su iste već godinama. Moja godišnja neto plaća s 26 godina staža za 2018. godinu iznosila je 10.374 maraka. Drugi razlog je sve veći pritisak na djelatnike od strane nadređenih na pojedinim radnim mjestima - kazao je predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika HP Mostar Tomislav Erić.

Erić je dodao kako je veliki problem nedostatak djelatnika u "proizvodnim sektorima" i slaba organizacija posla koja proizlazi iz manjka djelatnika.

Poručio je kako je Nezavisni sindikat djelatnika HP Mostar legalan jer ima uredno rješenje Uprave o registraciji sindikata pa je, stoga, i štrajk legalan.

Iz Uprave HP-a Mostar ranije su priopćili kako su nerealni zahtjevi ovog sindikata za linearnim povećanjem svih plaća za 20 i 30 posto.

U priopćenju Uprave navedeno je da je Nezavisni sindikat djelatnika HP-a Mostar (jedan od dva postojeća sindikata HP-a Mostar) nereprezentativan te da su čelni ljudi HP-a Mostar u razgovorima s predstavnicima reprezentativnog Sindikata Hrvatske pošte Mostar uvijek dolazili do rješenja prihvatljivih za obje strane.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Članovi Vlade KS zadovoljni ukupnim iznosom povećanja plata u KS od oko 100 miliona KM

Štrajk radnika transportnog sektora paralizirao Grčku

Radnici britanske statističke agencije glasali za štrajk

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana