Bosna i Hercegovina     | 06.09.2019. 13:33 |

Uskoro kompletni podaci o stanju lokalnih vodovoda u Gornjem Vakufu-Uskoplju

FENA Mevlida Ridžal

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 6. septembra (FENA) - Nastavljene su aktivnosti na poboljšanju stanja lokalnih vodovoda u općini Gornji Vakuf-Uskoplje, koji nisu u sistemu JKP „Vodovod i kanalizacija“.

O mogućim rješenjima diskutiralo se na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća u tome gradu, na kojoj su doneseni određeni zaključci o ovom pitanju.

Između ostalog, zaključeno je da se uskoro održi novi sastanak s predstavnicima mjesnih zajednica, na kojem bi se predložilo odgovarajuće rješenje za stanovništvo, koje koristi vodu s pomenutih vodovoda.

- Informacija o vodosnabdjevanju je od 2018. redovno uvrštena u dnevni red Vijeća. Nažalost, nismo puno odmakli u odnosu na prošlu godinu, jer nisu ispoštovane obaveze s ranijih sastanaka koje smo održali sa članovima savjeta mjesnih zajednica, u vezi vodovoda koji nisu pod kontrolom VIK-a - kazao je načelnik Gornjeg Vakufa-Uskoplja Sead Čaušević.

Dodaje da se trenutno čekaju nalazi hemijske i bakteriološke analize vode, i da bi za desetak dana mogli biti poznati kompletni podaci o stanju lokalnih vodovoda na području gornjovakufske općine.

- Jedan broj ljudi bio je obuhvaćen epidemijom, jer su pili nečistu, nekontroliranu vodu. Nakon analiza koje dobijemo, planiramo održati novi sastanak s predstavnicima mjesnih zajednica, od kojih ćemo striktno zahtijevati da izvrše obaveze koje imaju. Dodatnim sredstvima, hlorisat ćemo vodu i uraditi sve da se stanje lokalnih vodovoda poboljša - naglasio je.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Čavara nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf - Uskoplje

Predstava 'Taximetar' oduševila publiku u Gornjem Vakufu-Uskoplju i Jajcu

Pokrenuto šest novih biznisa u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!