Bosna i Hercegovina     | 05.09.2019. 16:48 |

Džaferović razgovarao s ambasadorom Williamsonom o Brčko distriktu BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. septembra (FENA) - Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović razgovarao je danas s predsjedavajućim Arbitražnog tribunala za spor oko međuentitetske linije razgraničenja u području Brčkog ambasadorom Johnom Clintom Williamsonom.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko distrikt BiH Michael Scanlan, razgovarano je o političko-ekonomskom stanju i prilikama u Brčko distriktu i Bosni i Hercegovini.

Poželjevši Williamsonu uspješan rad, Džaferović je naglasio važnost Brčko distrikta BiH za Bosnu i Hercegovinu.

Istakao je značaj Arbitražnog tribunala za Brčko i funkcionisanje Brčko distrikta BiH u skladu s Arbitražnom odlukom, te izrazio čvrsto opredjeljenje za očuvanje i unapređenje vrijednosti na kojima je konstituisan Brčko distrikt BiH i naglasio da je primjer mulitietničke sredine koja dobro funkcioniše.

Ambasador Williamson je zahvalio Džaferoviću za podršku u radu, te izrazio zadovoljstvo saradnjom sa zvaničnicima i institucijama u cilju očuvanja stabilnosti i održivosti Distrikta.

- Strukture u Brčko distriktu BiH su stabilne ali ima prostora za napredak u oblastima dobrog upravljanja, razvoju infrastrukture i jačanju ekonomije - naglasio je Williamson.

U ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, sastanku je prisustvovao savjetnik Zoran Mikulić, a u ime člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika savjetnik Dragoljub Reljić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Nović učestvovao u Rimu na drugom sastanku Konvencije za jačanje CEI

Sastanak Nikšića i Isaka - Vjerujemo u zakonit i ispravan rad svih institucija

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta