Sport     | 04.09.2019. 15:36 |

Goražde domaćin 15. međunarodnog  malonogometnog turnira „Alija Izetbegović“

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 4. septembra (FENA) - Međunarodni malonogometni memorijalni turnir "Alija Izetbegović" ove godine  bit će održan u Goraždu. Organizator turnira je Savez boraca Federacije BiH uz podršku Udruženja demobilisanih boraca BPK Goražde, kantonalne Vlade te Grada Goražda.

Petnesti po redu turnir u znak sjećanja na prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH dio je programa obilježavanja 18. septembra, Dana oslobođenja - Dana BPK i Grada Goražda.

Kako je istaknuto na današnjem sastanku organizacionog odbora, istaknuto je da će ove godine na turniru učestvovati više od 200 nogometaša i nogometašica, a na njegovom otvaranju očekuje se prisustvo zvaničnika svih niova vlasti u BiH.

- Ideja ovog turnira krenula je od Vogošće i prva dva turnira su upravo organizovana u Općini Vogošća. Dugi niz godina turnir se održava širom FBiH u gradovima koji iskažu interes da zajedno sa organizatoroma turnira budu suorganizatori u svom gradu. Zvanično na turniru ove godine učešće će uzeti po osam ekipa seniora i veterana, četiri ekipe pionira, naše djece te dvije ženske ekipe što će ukupno biti oko 200 učesnika - pojasnio je predsjednik Saveza boraca FBiH Sabahudin Ramić.

Premijerka BPK Goražde podsjeća da je ovaj kanton drugi put domaćin turnira.

- Drago mi je da smo mi domaćini 15. međunarodnog memorijalnog turnira "Alija Izetbegović" i mogu reći da je to jedna čast za naš kanton i grad. Pripreme teku svojim tokom, ima puno posla jer turnir okuplja veliki broj učesnika, ali vjerujem da ćemo biti dobri domaćini - istakla je Obuća.

Njeno mišljenje dijeli i gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović.

- Sretni smo da je odlučeno da se ovaj turnir održi u našem gradu i mi smo zajedno sa Vladom BPK-a ovaj događaj uvrstili u program obilježavanja Dana Grada Goražda i BPK-a. Mi ćemo dati maksimalnu podršku i dio smo svega što će se dešavati vezano za ovaj turnir - istakao je Ramović.

Svečano otvaranje 15. međunarodnog malonogometnog turnira "Alija Izetbegović" bit će održano 20. septembra a turnir će trajati tri dana.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta