Servisne informacije     | 03.09.2019. 09:10 |

U BiH jutros oblačno s kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. septembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme s kišom. Ponegdje uz kišu registrovana je i grmljavina.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Ivan Sedlo 14, Bihać, Drvar i Sanski Most 15, Bugojno, Gradačac, Jajce, Livno, Prijedor i Tuzla 16, Bijeljina, Brčko i Sarajevo 17, Grude, Široki Brijeg, Srebrenica i Zenica 18, Zvornik 19, Stolac 21, Mostar i Trebinje 22 i Neum 24. 

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana bit će s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Do kraja dana, padavine će oslabiti, a mjestimično i prestati. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegoivni na momente i pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od 20 do 26 stepeni.

U Sarajevu danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana bit će s kišom. Najviša dnevna temperatura oko 21 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'