Najave     | 31.08.2019. 08:26 |

Vijećnica i Stari Most sutra u 'zlatnoj boji'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. augusta (FENA) - Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka' i ove godine obilježava Zlatni septembar, mjesec podizanja svijesti o dječijem raku. Nizom aktivnosti nastoje doprinijeti da se glas djece, oboljele od raka i njihovih porodica, što dalje čuje.

Početak kampanje podizanja svijesti u Sarajevu obilježit će pod sloganom 'Život poslije raka... Borba se nastavlja!', performansom sa djecom i mladima koji su liječeni. Nastavit će interaktivnom radionicom, u kojoj će moći sudjelovati i građani zajedno s djecom i mladima koji su u liječeni od raka i njihovim roditeljima. Dijelit će i letke, vezane uz tu kampanju.

- Za nastavak kampanje pripremili smo mnogo aktivnosti i materijala pomoću kojih ćemo bh. građanima ukazati na važnost pružanja podrške djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama. Neki od najznačajnijih su video spot s djecom, u produkciji Udruženja i suradnika, video materijali s MladiCama i drugi materijali za društvene mreže sa snažnim porukama - navode iz Udruženja.

Posebno su, kako navode, ponosni što će 1. septembra u večernjim satima, Vijećnica u Sarajevu i Stari Most u Mostaru (važni historijski objekti) biti u zlatnoj boji, u znak podrške djeci oboljeloj od raka.

Po planu aktivnosti, otvaranje kampanje planirano je za sutra, na Trgu djece Sarajeva. Tokom septembra, u nekoliko mjesta širom BiH, bit će upriličene interaktivne radionica i projekcija filma 'Velika bijela kuća'.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Udruženje 'Pipol' obilježilo 'Zlatni septembar'

ALU u Sarajevu i Stari most u Mostaru u boji zlata za podršku djeci oboljeloj od raka

Ambasador Države Katar posjetio Roditeljsku kuću

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom