Sport     | 30.08.2019. 08:59 |

Malkočević i Mileusnić predvode bh. atletičare na Balkanijadi u Pravetsu

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 30. augusta (FENA) - Atletska reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja sutra putuje na Balkansko prvenstvo za seniore i seniorke koje se 2. i 3. septembra održava u bugarskom Pravetsu, broji ukupno 25 atletičara i atletičarki, ali neće nastupiti u najboljem sastavu.

Na spisku putnika nema Amela Tuke, Mesuda Pezera, Kemala Mešića i Abedina Mujezinovića, koji će u tom terminu nastupiti na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu, dok u konkurenciji žena neće biti Mladene Petrušić i Sare Lučić.

- Najbitnije je da su ovi koji putuju zdravi te da se ide u finom raspoloženju. Bliži se i kraj termina za ispunjenje norme za Svjetsko prvenstvo u Dohi (Katar) - napominje selektor muške selekcije Elvir Krehmić.

On dodaje da u ovako 'krnjem' sastavu najviše se može očekivati od Rusmira Malkočevića, koji brani zlato na 400 m prepone.

- Normalno, tu je i bacač koplja Dejan Mileusnić, koji je u usponu forme i blizu norme za SP. Nadam se da će to uspjeti napraviti. Standardno, tu je i Osman Junuzović na 3.000 m stipl i na 5.000 m, a u ženskoj konkurenciji Lucia Kimani na 5.000 m i Mediha Salkić u disku i kugli. Nikolija Stanivuković će nastupiti u sedmoboju - napominje Krehmić.

Spisak bh. reprezentacije za Balkanijadu: Hajrudin Vejzović (100 i 200 m), Milan Vidović (200 m), Arman Curo (400 m), Stefan Ćuković (800 i 1.500 m), Jovan Rosić i Jelena Gajić (800 m), Osman Junuzović (3.000 m, 3.000 m stipl i 5.000 m) i Belmin Mrkanović (3.000 i 5.000 m), Alma Hrnjić (3.000 i 5.000 m), Lucia Kimani (5.000 m) Alesandro Manojlović (110 m pr.), Rusmir Malkočević (400 m pr.), Adela Čomor (3.000 m stipl), Semir Hodžić (vis), Sait Huseinbašić (dalj), Sedin Heco (troskok), Aleksandar Novaković, Mediha Salkić i Gorana Tešanović (kugla), Vosilav Grubeša, Salkić i Tešanović (disk), Dejan Mileusnić i Aleksandra Vidović (koplje), Nikolija Stanivuković i Slađana Jagodić (sedmoboj), muška štafeta 4x100 m: Huseinbašić, Vejzović, Vidović, Manojlović i Nikola Brdar te muška štafeta 4x400 m: Ćuković, Rosić, Brdar i Malkočević.

U vodstvu puta su predsjednik ASBiH Goran Bošnjak, selektor Elvir krehmić te treneri Jasmin Mujić, Jasmin Gavranović i Željko Petrović.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Tuka, Pezer i Kimani propuštaju Ekipno atletsko prvenstvo Evrope u Skoplju

Dobri rezultati bh. atletike na dvoranskim natjecanjima

Najbolji bh. atletičari i atletičarke na Balkanijadi u Istanbulu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo