Sport     | 30.08.2019. 09:30 |

US Open: Nadal bez borbe u 3. kolu, eliminirane Halep i Kvitova

FENA Internet

NEW YORK, 30. augusta (FENA) - Na posljednjem teniskom Grand Slam turniru sezone  US Openu u New Yorku igraju se mečevi 2. kola. 

Trostruki pobjednik US Opena Španac Rafael Nadal plasirao se u 3. kolo nakon što mu je Australac Thanasi Kokkinakis predao meč bez borbe.

Nekadašnja prva teniserka svijeta Rumunka Simona Halep doživjela je novo razočarenje nakon eliminacijie od 23-godišnje kvalifikantkinje Taylor Townsend. Amerikanka je četvrtu nositeljicu, ovogodišnju pobjednicu Wimbledona, savladala u tri seta sa 2:6, 6:3, 7:6 (4).

Od daljeg takmičenja se oprostila i šesta nosteljica Petra Kvitova, dvostruka pobjednica Wimbledona 2011. i 2014. Čehinju je sa 6:4, 6:4 eliminirala njemačka teniserka, rođena u Tuzli Andrea Petković.

Braniteljica naslova i prva nositeljica Naomi Osaka bila je bolja od Poljakinje Magde Linette sa 6:2, 6:4. Japanka će u 3. kolu igrati protiv 15-godišnje američke senzacije Coco Gauff, koja je u tri seta eliminirala Mađaricu Timeu Babos.

U muškoj konkureciji u 3. kolo se plasirao najbolji slovenski teniser Aljaž Bedene, koji je nakon četiri sata igre sa 3:2 u setovima izbacio Francuza Benoita Pairea. 

Pobjednik US Opena 2014. Hrvat Marin Čiliić nastup u 3. kolu izborio je pobjedom nad Nijemcem Cedrikom-Marcel Stebeom sa 4:6,6:3,7:5, 6:3.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Danas počinje teniski turnir Foča Open

Džumhur poražen na startu Challenger turnira u Splitu

Fatić poražen u šesnaestini finala Challenger turnira u Splitu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'