Bosna i Hercegovina     | 28.08.2019. 13:47 |

Vlada distrikta angažirala devedeset nastavnika i stručnih suradnika

FENA Saopćenje

BRČKO, 28. kolovoza (FENA) - Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za angažiranje devedeset osoba (nastavnika, stručnih suradnika i suradnika u nastavi) za potrebe Odjela za obrazovanje.

Predstojnik Odjela za obrazovanje Senad Osmanović kazao je da se školska godina dočekuje s osiguranim kadrovima i svim nastavnim sredstvima koji su neophodni za početak školske godine, priopćeno je iz Vlade distrikta.

- U međuvremenu su se dogodile određene potrebe u smislu odlaska pojedinih nastavnika na bolovanje i zbog toga se pojavila potreba za angažiranjem osoba. Odjel za obrazovanje najavljuje i natječaj početkom rujna tako da ovu školsku godinu dočekujemo s osiguranim kadrovima i svim nastavnim sredstvima koji su neophodni za početak školske godine - kazao je Osmanović.

Vlada distrikta na današnjoj izvanrednoj sjednici usvojila je i Odluku o odobravanju Programa za sufinanciranje projekata međunarodnih organizacija i donatora u BiH za 2019. godinu u okviru koje će se mjesnoj zajednici Š raditi rekonstrukcija i opremanje terena za male sportove, a u mjesnoj zajednici Ilićka postavit će se vještačka trava kod objekta mjesne zajednice.

Usvojen je i Program utroška sredstava s pozicije Dotacije neprofitnim i drugim organizacijama za 2019. godinu u Odjelu za stručne i administrativne poslove – Pododjel za potporu mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udrugama građana.

- Tu su uključene 124 mjesne zajednice, nevladine organizacije i udruge građana s iznosom od 980.000 maraka i očekuje se da će se u narednih sedam do deset dana imati potpuna realizacija ovoga programa, odnosno potpisivanje ugovora - kazao je predstojnik Odjela za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić.

Članovi Vlade na današnjoj sjednici usvojili su i Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Nacrt akcijskog plana za realizaciju prioriteta iz Analitičkog izvješća Europske komisije kao i dokument okvirnog proračuna za razdoblje od 2020. do 2022. Godine, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

Dogovor o poboljšanju odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama ZDK

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta