Stranačke aktivnosti     | 27.08.2019. 12:25 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

FENA Saopćenje

Demokratska fronta poziva sve političke subjekte u Bosni i Hercegovini da najoštrije osude poruke mržnje koje stižu iz tzv. Hrvatskog narodnog sabora, pri čemu njihovi zvaničnici, u konkretnom slučaju, potpredsjednik HNS-a Mario Karamatić, članove Demokratske fronte nazivaju balijama a predsjednika Komšića „mitskim balijom“, ma šta to značilo. 

Smatramo da u javnom prostoru nema mjesta za takve pokušaje političke diskvalifikacije, koji nisu ništa drugo nego klasičan govor mržnje koji se mora zakonski sankcionirati. Pozivamo i novinarska udruženja da se u ime profesije ograde od  medija poput Radio Televizije Herceg Bosne, koji u javnost plasiraju takve sadržaje. 

Govor mržnje koji dolazi od strane HNS-a i pomenutog medija nije problem DF-a niti predsjednika Komšića, nego cjelokupnog društva u kojemu je nažalost postalo nekažnjivo na najprimitivniji način iznositi politička neslaganja.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

DF

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Saopćenje za javnost DF

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo