Bosna i Hercegovina     | 26.08.2019. 14:03 |

Nova školska godina kreće 2. rujna, u ZHŽ-u 9. rujna

FENA Saopćenje

MOSTAR, 26. kolovoza (FENA) - Nova školska 2019/2020. godina u osnovnim i srednjim školama u devet županija u Federaciji Bosne i Hercegovine kreće 2. rujna. Iznimka je Zapadnohercegovačka županija gdje će đaci u školske klupe sjesti 9. rujna, kao i prvašiću u školama Posavske županije.

"Tim povodom, svim učenicima, učiteljima i nastavnicima, kao i svim uposlenicima u osnovnim i srednjim školama u Federaciji Bosne i Hercegovine želim sretan početak nastave, sa željom da i ovu školsku godinu započnu i završe sa uspjehom i dobrim rezultatima", izjavila je federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović.

Podsjetila je da je Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti ove godine sa svim županijskim ministarstvima obrazovanja potpisalo ugovore o financiranju i sufinanciranju nabavke besplatnih udžbenika, i to za učenike drugih razreda devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja, prvenstveno za one koji su u stanju socijalne potrebe, za što je u proračunu za ovu godinu osigurano 600.000 maraka.

U proteklom četverogodišnjem razdoblju Ministarstvo je za nabavke besplatnih udžbenika izdvojilo 2,41 milijun maraka, a u okviru tog projekta omogućeno je 374.176 besplatnih udžbenika za 59.222 učenika.

Cilj je da se svakom djetetu omoguće približno isti uvjeti za stjeanje znanja, odnosno stvore kvalitetniji uvjeti za odgoj i obrazovanje djece u Federaciji Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U ponedjeljak počinje drugo polugodište u četiri kantona u FBiH, u većini kantona već je počelo

U Srbiji školska godina počinje razgovorima s učenicima, uveden novi predmet

Hota-Muminović: Ove godine svi učenici osnovnih škola u KS dobit će besplatne udžbenike

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo