Servisne informacije     | 24.08.2019. 09:12 |

U BiH jutros uglavnom oblačno

FENA Saopćenje

sarajevo, 24. augusta (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je uglavnom umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. Na jugoistoku Hercegovine su zabilježeni pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka u 08.00 sati (°C): Bjelašnica 13, Sokolac 15, Bugojno, Ivan-sedlo, Livno 18,; Grude, Sarajevo, Zenica 19, Banja Luka, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Široki Brijeg, Srebrenica, Tuzla 20, Bihać, Gradačac 21, Brčko 22, Bijeljina 23, Trebinje 25 i Mostar i Neum 26.

U BiH danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su moguće i obilnije padavine praćene jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar slab do umjeren, u Bosni sjeveroistočni, krajem dana u skretanju na jugozapadni. U Hercegovini vjetar prijepodne umjeren jugozapadni, a poslijepodne umjerena bura. Dnevne temperature od 26 do 33, na jugo do 36 stepeni.

U Sarajevu umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne je moguća kiša, pljuskovi i grmljavina. Dnevna tempratura oko 31 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometgeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom